Polisen: Känner du igen den här mannen?

KRIM

Har rekonstruerat mordoffrets ansikte

Foto: Känner du igen honom? Den brittiska rättsantropologen Caroline Wilkinson har rekonstruerat mannens ansikte utifrån det kranium som hittades för två år sedan.

Polisen lyckades inte identifiera den mördade personen, vars kranium hittades i Strömstad för exakt två år sedan.

Nu har man rekonstruerat den dödes ansikte och vädjar om tips.

En privatperson hittade ett kranium på en äng i Näsinge Sundby i Strömstads kommun den 24 augusti 2014. Kvinnan och hennes sambo skulle plocka svamp när de såg något som såg ut som en boll. Men det visade sig vara en dödskalle.

Polisen spärrade av området och inledde en en förundersökning gällande mord alternativt dråp. Ytterligare benrester hittades i området.

Men man lyckades aldrig identifiera den döde. Personen hade inga kläder på kroppen och inga personliga tillhörigheter hittades vid kvarlevorna, vilket försvårade identifieringen.

Rekonstruerade mordoffrets ansikte

Rättsmedicinsk undersökning visade att den döde var en man, troligen född runt 1971 och troligen uppvuxen utanför Skandinavien, uppger polisen i Västra Götaland i ett pressmeddelande. Mordoffret ska ha varit mellan 161 och 171 cm lång.

Polisen har tog hjälp av den brittiska rättsantropologen Caroline Wilkinson som scannade kraniet och sedan på digital väg rekonstruerat den dödes ansikte. Nu går polisen ut med bilden som hon fått fram.

De som känner igen mannen eller vet något om händelsen uppmanas ta kontakt med polisen på telefon 114 14 för att lämna tips.

ARTIKELN HANDLAR OM

Strömstad

Brott