Mordet på Ramin, 23

Småbarnsmamma häktad i misstänkt kidnappning

KRIM

23-årig man spårlöst försvunnen i över en vecka

GÄVLE/STOCKHOLM. Den 23-årige man som för en och en halv vecka sedan slets in i en bil i Gävle är fortfarande försvunnen.

I dag häktades en småbarnsmamma misstänkt för medhjälp till människorov. Den kidnappade mannen är kvinnans pojkvän, enligt hennes advokat.

– Hon älskar honom och det är omöjligt att hon skulle kunna göra något sådant här, säger Lars Ståhlberg.

Även två män i anhölls i dag efter att deras bil stoppats på väg över Öresundsbron.

Det var i måndags kväll som polisen gick ut och berättade att ett misstänkt människorov ägt rum den 4 april. En 23-årig man sågs då, mot sin vilja, slitas in i en bil, som sedan försvann med skrikande däck från platsen.

Sedan dess är han försvunnen. 

– Vi gör allt för att försöka hitta honom vid liv, säger Mikael Hedström, presstalesman för polisen region Mitt.

”Grunderna alldeles för svaga”

Sammanlagt har fem personer gripits, misstänkta för att ha med den mystiska kidnappningen att göra men polisen säger att det inte går att utesluta att fler personer kommer att gripas.

Fyra män, 20, 20, 21, och 32 år gamla misstänks för människorov, och en 23-årig kvinna misstänks för medhjälp till människorov.

I dag häktades den 23-åriga småbarnsmamman på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov mellan klockan 20.35 och 21.00 den 4 april.

Något hon nekar till.

– Grunderna för häktningen är alldeles för svaga. Vi fick mest höra om motiv och släktförhållanden. Hon tycker det är ofattbart att hon häktats, säger Ståhlberg.

Greps – på väg ut ur Sverige

Under dagen anhölls även två män efter att ha gripits på Öresundsbron på väg till Danmark. De är båda misstänkta för människorov, säger Mikael Hedström.

Calle Persson, polisens presstalesperson i region syd, säger till Aftonbladet att männen är i 30-årsåldern och att de greps vid 11-tiden i Malmö i en bil på som var väg att lämna Sverige.

– Först och främst låses de in i arresten i Malmö sen tar jouren kontakt med kollegorna i region mitt om vad vi ska göra med dem och om det ska hållas förhör, säger Calle Persson.

Männen kommer att köras upp till Gävle, bekräftar Mikael Hedström.

Sammantaget är nu alltså sju personer misstänkta för inblandning i samma brott.

– Den spontana reaktionen är att det ser ut att vara omfattande, mer än vad man trott från början. Min klient lever sitt lilla liv och sen kommer det massa folk som är inblandade i något sådant här, säger Lars Ståhlberg, kvinnans advokat.

Var tillsammans då mannen försvann

Den nu häktade kvinnan är i ett parförhållande med den 23-årige mannen som fortfarande är försvunnen.

– Hon älskar honom och det är omöjligt att hon skulle kunna göra något sådant här, säger Lars Ståhlberg.

Hon var tillsammans med mannen då han försvann.

– Hon medger att hon varit i närheten av Slottsbacken, det var de båda två. Men inte just vid själva bilen, han gick mot Slottsbacken och hon åt sitt håll, säger advokaten.

Enligt uppgift till Aftonbladet förfogade den 23-åriga kvinnan över en lägenhet nära Slottstorget – där det misstänkta människorovet har skett.

I fredags bedrev polisen spaning mot lägenheten.

Polisen fokuserar nu på att hitta den försvunne 23-åringen.

Den 23-åriga mannen är inte svensk medborgare men ska ha anhöriga i Sverige.

– Vi har kontakt med dem, säger Mikael Hedström.

FOTNOT: Polisen önskar komma i kontakt med personerna som uppehållit sig på Södra Kungsgatan, Hamiltongatan och på Slottsparkeringen den 4 april klockan 20.40 och som kan ha gjort iakttagelser i samband med bortförandet av mannen.

Har du sett något? Kontakta polisen via telefon 114 14. Uppge polisens diarienummer, 5000-K391862-16, och att det gäller människorov.

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Krim

/

Mordet på Ramin, 23

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Ramin, 23

Gävle

Brott