Vittne: ”Mördaren var helt iskall”

Av: Isabelle Nordström, Jamshid Jamshidi, Staffan Dickson, Max Sommerstein, Sebastian Hagberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Mannen som mördades på en camping i västra Stockholm var på måndagskvällen ännu inte identifierad.

Han höggs först med kniv ett femtontal gånger, enligt ett vittne. Sedan ska gärningsmannen ha slagit honom i huvudet med en rörtång.

– Efteråt plockade han ihop sina grejer och gick därifrån. Han var helt iskall, säger vittnet till Aftonbladet.

Tipsa | Aftonbladet

Vid lunchtid på måndagen påträffades en blodig man på marken på en camping vid Akallalänken i västra Stockholm.

Livräddande åtgärder utfördes på platsen och mannen fördes till sjukhus i ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda. Vid 15-tiden bekräftade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Okänd gärningsman

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha huggits med en kniv i bröstet och hjärtat. Ett vittne uppger att han fick ett femtontal knivhugg och därefter blev slagen i huvudet med en rörtång.

Vittnet uppger att den mördade mannen var nyinflyttad på campingen och att gärningsmannen var okänd för övriga boende. Efter det misstänkta mordet ska han lugnt ha plockat ihop sina grejer och lämnat platsen.

– Han var helt iskall, säger vittnet.

Per Gerdin, jourhavande förundersökningsledare vid polisens krimjour i Solna, bekräftar att mannen ska ha varit nyinflyttad på campingen och att han fått flera knivhugg. Däremot känner han inte till uppgifterna om rörtången.

– Vi jobbar vidare med ärendet. Nummer ett är att försöka få fram identiteten på den mördade, säger Per Gerdin.

”Folk var rädda”

Ett stort polis- och räddningspådrag har under dagen arbetat på platsen. Vittnen har tidigare berättat för Aftonbladet att en polishelikopter flög lågt över platsen och att flera patruller körde runt i området.
Ett annat vittne som Aftonbladet talat med säger att det var dramatiskt på platsen då ambulanspersonalen utförde första hjälpen.
– Folk var rädda, det hade samlats 20–30 personer runt omkring. Folk visste inte om det var någon form av skottlossning och polisen ville inte informera oss, säger vittnet.

På måndagskvällen var ännu ingen gripen för det misstänkta mordet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN