Rånade kvinna på bil - nu söker polisen vittnen

avEvalisa Wallin

KRIM

Två män slog till när en kvinna stannade sin bil på Fridensborgsvägen i Solna. Då slet de ut kvinnan, hotade henne med kniv och körde iväg från platsen.

Ett vittne lyckades ta en bild på gärningsmännen och nu vill polisen ha hjälp med att spåra rånarna.

Det var vid niotiden på lördag morgon den 21 oktober i år som en kvinna kom körande och stannade på Fridensborgsvägen i Solna. Två okända män kom fram och den ena öppnade förardörren och slet ut kvinnan ur bilen.

Han ska även ha hållit upp en kniv mot kvinnan medan han rotade i hennes fickor. Den andre mannen ska ha satt sig på passagerarplatsen i framsätet.

Männen skrek åt kvinnan att de ville ha bilnyckeln och flera personer i närheten uppmärksammade tumultet och bråket kring bilen. En person försökte stoppa angreppet mot kvinnan och hon ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Rånarna körde mot E18

Personen som försökte hjälpa kvinnan ska även ha försökt hindra männen från att lämna platsen. Men utan att lyckas. Rånarna körde från platsen i riktning mot Mulle Mecks lekpark och vidare mot E18.

Enligt vittnen ska två okända män ha synts nära brottsplatsen bara minuter innan rånet skedde, och polisen misstänker att det var de nu eftersökta rånarna. Händelsen är rubricerad som grovt rån.

Kvinnan som blev rånad på bilen kände inte igen männen och ska heller inte ha någon tidigare hotbild riktad mot sig. Bilen var en svart BMW X3 av årsmodell 2012.

Flera bilrån under hösten

Det har under hösten skett ett antal rån där personer blivit av med bilar, något som Mitti rapporterat om. Vid rånet i Solna använde en av rånarna en kniv för att hota offret, men vid tidigare rån i Järvaområdet har personer blivit hotade med pistol.

– I dagsläget vet vi inte vad motivet är, men vi jobbar på det. Vi tittar även på om det finns några kopplingar mellan de olika rånen, säger Dolly Toma, gruppchef för ungdomsgruppen, grova brott vid Järvapolisen till Mitti.

Mörka kläder enligt vittnen

Rånarna på Fridensborgsvägen i Solna var inte maskerade och den knivbeväpnade mannen beskrivs som vältränad och kraftig, cirka 175–180 cm lång, korthårig och med skäggstubb. Mannen som satte sig på passagerarplatsen beskrivs som smal, mörkhårig och 180 cm eller något längre. Båda männen ska ha haft mörka kläder.

Har du sett eller hört något i samband med rånet på Fridensborgsvägen i Solna, eller känner du igen männen på bilden? Kontakta polisen på telefonnummer 11414.

Så många rån anmäls varje år 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Solna

Brott

Bilar

BMW