Gärningsmän i gula arbetskläder rånade kvinna i hennes bostad

Kvinnan i Nacka hotades med vapen och bands fast – innan hon rånades i sitt eget hem.

Polisen misstänker nu att gärningsmännen kan ha slagit till på nytt.

Nu väljer polisen att gå ut med en fantombild på en av rånarna – skapad av rånoffret själv.

Klockan var tio på förmiddagen, onsdagen den 29 augusti i Nacka. En kvinna i 30-årsåldern arbetade hemifrån sin bostad, när det plötsligt ringde på dörren.

– När hon öppnar står där en man som frågar om hon är ensam hemma, inte ett ont anande så svarar hon att hon är det och då flyger han på henne, berättar Stefan Gustafsson, polisinspektör i Nacka.

Två män trängde sig in i huset och knuffade ner kvinnan på golvet. De hotade henne med ett skjutvapen och tejpade henne om handlederna och om vristerna. Sedan föste de in henne på familjens gästtoalett.

– Hon väntar en stund, kommer på något sätt upp på fötter och tar sig då genom den stängda dörren för att larma grannar och sen kommer polisen, säger Stefan Gustafsson.

Männen var klädda i neongula arbetsjackor och kvinnan i 30-årsåldern såg tydligt hur en av de misstänkta gärningsmännen såg ut.

Efter rånet har kvinnan – som arbetar med webbdesign – tillsammans med polisen tagit fram en fantombild på en av rånarna.

Polisen släpper fantombild på misstänkt rånare
Polisen släpper fantombild på misstänkt rånare

Rånarna kan ha slagit till igen

Signalementet stämmer väl överens med en liknande händelse: där en kvinna i 70-årsåldern i måndags bands fast och rånades i sitt hem i Täby.

Även hon var ensam hemma vid tiden för rånet och även där ska det ha varit två gärningsmän i neongula arbetsjackor.

– Det är inte omöjligt att det kan röra sig om samma gärningsmän, säger Stefan Gustafsson.

Nu behöver polisen hjälp med identifiering av männen och man väljer därför att släppa fantombilden som skapats av ett av rånoffren till allmänheten.

Vädjar till allmänheten om hjälp

Männen hade vid båda rånen på sig neongula arbetskläder. Den ena mannen var stor i kroppsbyggnaden och den andra hade hörlurar på huvudet. Känner du igen mannen på bilden eller vet du något om rånen i Nacka eller Täby?

Kontakta Efterlyst på 08-702 00 90 eller mejla efterlyst@tv3.se

Publisert:

LÄS VIDARE