Nattklubbsprofil misstänkt för trippelvåldtäkt

avEric Tagesson

KRIM

Den 53-årige mannen är ett välkänt ansikte i Stockholms klubbliv.

Nu misstänks han ha begått tre våldtäkter, mot tre olika unga kvinnor – inom loppet av några timmar.

– Min klient har drogats och utsatts för en grov våldtäkt, säger en av kvinnornas målsägarbiträde.

Foto: Anna Tärnhuvud
Stockholms tingsrätt häktade den misstänkte

Det var sent på natten i slutet på september och den 53-årige mannen hade en lördagskväll efterfest i sin lägenhet på Södermalm i Stockholm.

Där har, enligt åklagaren, mannen våldtagit tre kvinnor, som alla är vänner med varandra, från klockan 02.30 natten mot söndagen till klockan 11 på söndagsförmiddagen.

Kvinnorna har uppgett att de drogats och att mannen sedan våldfört sig på dem.

Yngre kvinnor

Utredningen omgärdas av sekretess, av hänsyn till de tre offren, som enligt uppgift till Aftonbladet är väsentligt yngre än den misstänkte mannen.

Klart är att nattklubbsprofilen anhölls i sin frånvaro två dagar efter de anmälda våldtäkterna, och greps en vecka senare.

Han häktades av Stockholms tingsrätt den 4 oktober, på sannolika skäl misstänkt för tre fall av våldtäkt. Två veckor senare omhäktades han, fortfarande mot sitt nekande, för tre våldtäkter.

”Det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning”, hette det i rättens beslut.

Släpptes på fri fot

Han omhäktades ytterligare en gång innan åklagaren i mitten på november beslutade att häva häktningsbeslutet, och försätta mannen på fri fot.

– Skälet till det kan jag inte kommentera, men misstankarna mot honom avseende våldtäkt i tre fall kvarstår, säger åklagare Marina Chirakova.

Ett av offren företräds av advokat Petra Kumlin.

– Min klient har blivit drogad och grovt våldtagen. Vi är besvikna på att han släpptes, även om misstankarna kvarstår, säger hon.

Förnekar brott

Nattklubbsprofilen försvaras av advokat Åke Broné.

– Han förnekar brott, och vi anser att det inte finns någon som helst substans i det som påstås.

Enligt en dom från Förvaltningsrätten från oktober framkommer att klubbprofilen dessutom kan misstänkas bära på en allmänfarlig sjukdom, och eftersom han vägrat medverka till en frivillig undersökning beslutade rätten om han måste genomgå en tvångsundersökning.

Så många sexualbrott polisanmäls 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott