Rånarens misstag: Handskrivet dödshot

KRIM

Rånaren tvingade till sig narkotikaklassad medicin från ett apotek i Skellefteå med hjälp av en handskriven rånlapp.

En lapp som nu är ett av åklagarens starkaste bevis mot en 30-årig man som nu åtalas för rånet.

Den 2 oktober kliver rånaren in på apoteket Hjärtat i skellefteå. Där får han hjälp av personalen att ta en kölapp till receptdisken och sätter sig och väntar. På övervakningsbilder ser man gärningsmannen ta fram en kniv medan han väntar, innan han går fram till receptdisken och lämnar fram ett hotbrev.

Lägg 3 packet sobril 10 mg i påsen trycker du på larmknapen dör du jag vet var den sitter

Rånarens misstag

Lappen kan ha varit rånarens stora misstag. För nu när åklagaren har väckt åtal mot en misstänkt 30-årig är mannens anteckningsblock ett av de starkaste bevisen.

– När man gjorde husrannsakan i den bostaden han säger sig befunnit sig i, har man hittat ett anteckningsblock. Genom en undersökning av kriminaltekniska har man då kunnat få fram att lappen som lämnades fram under rånet är skriven från anteckningsblocket, säger kammaråklagare Minna Lintunen.

Förnekar brott

Den åtalade 30-åringen nekar till brott och hans advokat har tidigare sagt till tidningen Norran att mannen på bilderna inte är 30-åringen.

– Man ser en man i tröja och jeans på övervakningsbilderna men det är inte min klient. Han har ingenting med rånet att göra, sa Johan Gullesjö till Norran den 7 oktober.

Men just tröjan och jeansen binder 30-åringen till rånet enligt åklagaren.

– Man har hittat en del klädesplagg i olika husransakningar som stämmer överens utseendemässigt med de kläder som gärningsmannen ska ha haft på sig, som man kan binda till den mannen som nu är åtalad, säger Minna Lintuen. 

Rättegången startar den 1 november.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott