Peter Madsens älskarinna stämde träff med honom på häktet

KRIM

Peter Madsens brevskrivande inifrån häktet har varit strikt kontrollerat.

En av dem som fått brevväxla med den mordåtalade var hans älskarinna Deirdre King – som skickade flera intima brev till uppfinnaren och även stämde träff med honom inne på häktet.

– Då var jag säker på att det var ett missförstånd, jag ville stötta och och älska honom i allt jag kunde, säger Deirdre King, i dokumentären Ubåtsfallet.

Under torsdagen inleddes rättegången mot Peter Madsen, som står åtalad för att ha mördat, styckat och sexuellt förgripit sig på journalisten Kim Wall. Under förundersökningens gång har Peter Madsen kommit med flera olika versioner av vad han han menar hände mellan klockan 22 den 10 augusti fram till förmiddagen den 11.

Madsens första berättelse gick ut på att han släppte i land Kim Wall på kvällen – något han nu påstår att han sa för att han var i en ”förnekelsefas”, samt ville skona Kim Walls anhöriga från sanningen.

Sedan menade han att hon fått en lucka i huvudet, men versionen ändrades, efter att Kim Walls huvud återfunnits utan skador som överensstämde med hans berättelse.

Nu, när rättegången startat, berättar han istället att ubåten fick problem med motorerna och att han tog sig ut på ubåten för att åtgärda det, när luckan till tornet stängdes sig och att han på grund av undertryck inte kunde öppna den igen. När han tillslut fick upp den slog en varm luft, full av gas emot honom, orsakad av problemen med maskinerna, och inuti ubåten låg då Kim Wall, livlös.

Åklagaren däremot ger inte mycket för Madsens version, utan påstår att han mördade Kim Wall och sedan styckade hennes kropp.

1 av 2 | Foto: KANAL 5
Deidre King , Peter Madsens älskarinna.

Skickade brev till Madsen

Deirdre King som tidigare haft en nära relation med Peter Madsen trodde länge på ubåtsmannens förklaringar: hon kunde inte tro att den Peter hon kände kunde ha mördat någon. Därför ville hon stötta häktade vän och skickade flera brev till honom, som han fick ta emot i fängelset. I Kanal 5:s dokumentärserie ”Ubåtsfallet” beskrivs breven som intima.

–Då var jag säker på att det var ett missförstånd, jag ville stötta och och älska honom i allt jag kunde, säger hon i ”Ubåtsfallet”.

I programmet läser hon delar ur breven och hur Peter önskar att hon ska komma och träffa honom inne på Vestre fængselet i Köpenhamn, där han sitter.

– Ett besök vore underbart, läser hon ur brevet.

”Samme Peter som jag alltid varit”

Hon berättar i dokumentären hur hon bokat in två besök – men sedan ändrar hon sig. Detta efter att det blivit känt att Kim Walls huvud hittats och att det saknar de skador som passar med Peter Madsens förklaring om att Kim Wall ska ha fått en 70 kilo tung lucka i huvudet.

Det får henne att sluta tro på den tidigare älskaren och hans förklaringar.

– Jag vet att mitt förtroende för honom inte finns längre, säger hon i ”Ubåtsfallet”.

Hon beskriver hur hon efter de inställda mötena från brev från Peter Madsen, som beklagar att hon inte kommit.

– Men du ska veta att jag älskar dig och att jag alltid är den samme Peter som jag alltid varit, läser Deirdre King ur brevet i dokumentären.

Vem var Kim Wall? 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM