Polisen söker mystisk kvinna – kan ha uppgifter om mordet på Örjan

avJohanna Rapp

Örjan Sellin, 19, försvann för nästan 25 år sedan – polisen misstänker att han kan ha mördats.

Nu granskar polisen fallet på nytt och efterlyser nu en kvinna som ringt till Örjans mamma med uppgifter som bedöms som högintressanta.

– Jag bedömer att uppgifterna är så viktiga att hon måste höra av sig, säger Mats Pettersson på polisens Kalla fall-grupp.

I oktober 1993 försvann 19-årige Örjan Sellin spårlöst efter ett krogbesök i Sigtuna tillsammans med sina vänner. Vid 23-tiden på kvällen lämnade Örjan utestället Plantagen. Det finns vittnesuppgifter som säger att Örjan stannade till och pratade med en person innan han gick därifrån.

Därefter är ingen riktigt säker på vad som hänt Örjan – men polisen misstänker att han mördades.

I början av april kunde Aftonbladet berätta att polisens Kalla fall-grupp i Stockholmsregionen på nytt börjat granska fallet.

1 av 2

Söker i Märsta

Det ledde till att polisen fick in flera tips om vad som kan ha hänt och man har sedan dess gjort sökningar i ett område i Märsta.

– Jag kan inte gå in på exakt var vi har sökt och vi kommer också att göra utökade sökningar i området, säger Mats Pettersson, förundersökningsledare på Kalla fall-gruppen i region Stockholm.

Men polisens nu hetaste spår i utredningen kring vad som egentligen hände med Örjan Sellin är en kvinna som tros ha högintressanta uppgifter att lämna.

– Efter att artikeln publicerades kontaktade hon Örjans mamma med uppgifter som sätts i samband med händelsen. Örjans mamma kände henne inte sedan tidigare och fick inga kontaktuppgifter. Hon uppmanade henne att kontakta polisen, men det har hon inte gjort, säger Mats Pettersson.

”Kan ha med händelsen att göra”

Polisen är nu mycket angelägna att komma i kontakt med kvinnan.

– Det verkar som att det är en kvinna i alla fall, sedan kan vi ju inte veta om det varit en förställd röst, säger Pettersson och tillägger:

– Jag bedömer att uppgifterna hon lämnade är så viktiga att hon måste höra av sig.

Vad är det för uppgifter som hon lämnat?

– Jag kan inte kommentera exakt vad det handlar om men hon kommer med sådana uppgifter som gör att vi tror att det skulle kunna ha med den här händelsen att göra.

Kvinnan är inte misstänkt för något brott, utan polisen vill höra henne upplysningsvis.

Den som har uppgifter att lämna ombeds kontakta polisen på 11414 och be om att få tala med någon på Kalla fall-gruppen i polisregion Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM

Märsta

Brott