Misstänks ha bolagskapat bunkerläkare och 42-årig mordmisstänkt

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

KRIM

En 22-åring tycks ha satt i system att kapa bolag som tillhör misstänkta eller dömda grova brottslingar.

Både den 42-åriga kvinna som misstänks för sommarstugemordet i Arboga och den så kallade bunkerläkaren ska ha blivit utsatta av 22-åringen.

En 22-åring är polisanmäld misstänkt för att ha gått in som företrädare i den 42-åriga mordmisstänkta kvinnans bolag. Men han är misstänkt för fler bolagskapningar, enligt lokala medier.

Han ska även ha försökt ta över ett bolag tillhörande den så kallade bunkerläkaren – Martin, 38, som förra året dömdes till tio års fängelse för människorov.

Enligt läkarens advokat Mari Schaug tycks 22-åringen mer eller mindre ha satt detta i system. Han ska, enligt advokaten, passa på när de sitter frihetsberövade.

— Det här tycks vara en kille som gör sånt. Han har hittat ett sätt att i lugn och ro gå in och kapa bolag, säger Mari Schaub till Eskilstuna Kuriren och menar att man nu ”kapat tillbaka” bolaget.

Banken ringde

Den 42-åriga Arbogakvinnan, som sedan i höstas sitter häktad misstänkt för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma, drev tillsammans med en kompanjon ett familjehemsföretag. De hade bestämt sig för att avveckla företaget, men upptäckte plötsligt att någon kapat bolaget, enligt SVT Sörmland.

Det hela uppdagades när den 42-åriga kvinnans tidigare kompanjon fick ett samtal från banken om att en man hade kommit in och försökt ta ut 700 000 kronor från företagskontot.

– En person som inte har med bolaget att göra hade gjort en ändring hos Bolagsverket, säger 42-åringens advokat Amanda Hikes till SVT Sörmland.

Blev utbytta

Mannen misstänks helt enkelt ha tagit bort 42-åringen och hennes exkompanjon ur styrelsen och ersatt de två med sig själv.

Enligt chefsåklagare Klas Lofors, som utreder kapningen mot den mordmisstänkta 42-åringen, är brottsrubriceringarna i nuläget dataintrång och bedrägeri.

22-åringen själv skriver, i ett mejl till Eskilstunakuriren, att han inte gjort något brottsligt.

Publicerad: