Åtalas för mord på Hells Angels-medlem

avMira Micic

1 av 4 | Foto: Krister Hansson

Den 48-årige Hells Angels-medlemmen hittades död i vintras utanför mc-klubben i Karlstad.

I dag åtalades två män för mordet.

Båda nekar till brott.

Polisen larmades till en Hedvägen i Karlstad en tisdagskväll i slutet av november i fjol. Två privatpersoner som var ute på promenad ska ha sett två parkerade bilar vid Hells Angels- lokalen - samtidigt som det hörde en man skrika. Därefter såg de hur några personer släpade på en medvetslös man - in i en skogsdunge.

Efter det ska ljuset tänts i en av de parkerade bilarna. Skräckslagna tog de skydd på Karlstads reningsverk som ligger mitt emot platsen. Ett annat vittne uppgav att han strax därefter såg en kombibil köra in i på Hells Angelsgården.

Polisen kom till platsen och en hundpatrull fick upp ett spår vilket ledde till en Hells Angels fastighet, där den livlöse mannen påträffades på marken på gårdsplanen.

Åtal i dag

Hans liv gick inte att rädda.

– Det jag kan säga är att offret var 48 år gammal och var fullvärdig medlem i Hells Angels Karlstad, sa Kristina Hallin, kommunikatör, polisregion Bergslagen i samband med händelsen.

Några dagar senare anhölls en 33-årig man i sin frånvaro och greps dagen efter det. Samma dag greps och anhölls en 34-årig man, även han på sannolika skäl misstänkt för mordet.

I dag lämnades in stämningsansökan mot de två misstänkta till Värmlands tingsrätt. Båda åtalas för mord och båda nekar till brott.

Enligt åtalet har de två tillsammans mördat 48-åringen, som blev slagen i huvudet och i nacken med en kofot, tills han blev medvetslös. Kroppen ska därefter packats in i en pressening, enligt polisens utredning.

Dödsorsaken uppges vara kvävning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Karlstad