Tog in på hotellspa – hade kokaingömma i kalsongpåse

avJohanna Hellsten

Publicerad:

Två unga män checkade in på hotellets lyxavdelning och gick på spa.

Men avkoppling var inte det enda de sysslade med – och att be om städning på rummet blev deras fall.

Inne på hotellrummet hittade polisen en kalsongpåse fylld med kokain.

Nu har männen dömts för narkotikabrott.

1 av 4 | Foto: POLISEN
Två av männen på hotellets spa- och relaxavdelning.

På 24:e våningen, i den luxuösa femstjärniga delen av hotell Gothia Tower som kallas Upper House, hyrde de två unga männen ett dubbelrum i slutet av januari.

Bland annat fångades de av hotellets övervakningskamera när de var på relax- och spaavdelningen. Men männen var inte där för avkoppling, enligt åtalet, och blev avslöjade på grund av ett misstag.

En av männen hängde ut städskylten på dörrhandtaget, som visade att de önskade städning.

Väl inne i rummet såg städarna rester av ett vitt pulver på bordet och hotellet slog larm till polisen.

Civila spanare gick in

Civila spanare åkte till hotellet och gick in i det aktuella rummet för att själva kunna konstatera samma sak som städarna – det fanns fullt med pulver-rester på flera ställen i rummet.

Dessutom hittade man en kalsongpåse full med kokain i ett säkerhetsskåp i garderoben och en liten påse med pulver under madrassen. I kalsongpåsen fanns 87 portionsförpackningar, som totalt innehöll nästan 72 gram kokain.

Flera polispatruller åkte till hotellet i väntan på att insatsstyrkan skulle infinna sig.

Bar skyddsväst och kniv

Polisen fortsatte med husrannsakan och inväntade männen. De två männen kunde gripas på hotellet. Männen är sedan tidigare kända av polisen och ska ha kopplingar till gäng i västra Göteborg.

Ytterligare en man som var i sällskap med dem kunde gripas för innehav av nästan två gram kokain.

På skrivbordet inne i rummet hittade man 7 350 kronor. En av männen hade 10 000 kronor i kontanter på sig när han greps, en annan hade skyddsväst och kniv.

Sms:ade kunder

Vid tillslaget togs flera telefoner beslag, och bland annat har polisens tekniker hittat inkomna sms med förfrågningar från köpare. Men i en av männens telefoner hittade man även ett raderat massmeddelande där man erbjöd kokain.

”Bästa SNÖN I Stan Hittar Du Hos Oss Hör Av Dig Ute Och Kör Hela Dagen”

”Jag sov och gick på spa”

23-åringen har erkänt innehav av nästan tre gram kokain, som hittades under madrassen i sängen, samt tre tabletter tramadol. Han förnekar dock att ha något med kokainet i säkerhetsskåpet att göra, och han vet inte hur det kommer sig att det fanns knarkrester på flera ställen i rummet.

– Nej, jag har inte sett något av det. Det enda jag har gjort på rummet är att sova och sedan har jag gått på spa.

– Jag hade inte varit inne på hotellrummet på mellan fem–åtta timmar innan jag greps. Jag vet ingenting om det där, säger han i polisförhör.

Alla döms

En av 20-åringarna har erkänt narkotikabrott men förnekat att ha haft den i överlåtelsesyfte. Den andre 20-åringen har erkänt innehavet.

Alla tre har nu dömts, bland annat för narkotikabrott. 23-åringen döms till ett år och nio månaders fängelse. 23-åringen förekommer under tretton avsnitt i belastningsregistret, och har flera gånger dömts för både narkotikabrott och narkotikasmuggling.

20-åringen som var med och hyrde hotellrummet förekommer under fyra avsnitt i belastningsregistret. Han döms till tre månaders fängelse samt skyddstillsynd, bland annat får han straffrabatt på grund av hans ålder vid brottstillfället.

Den andre 20-åringen som greps i samband med tillslaget döms för innehavet av kokain till skyddstillsyn.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Göteborg