Polisen: Lisa Holm-utredningen närmar sig slutet

1 av 3
Lisa Holm.
KRIM

Utredningen om mordet på Lisa Holm är i sitt slutskede.

Enligt kriminalkommissarie Lars Johansson pekar allt mer mot den misstänkte litauiske mannen.

– Ju mer vi jobbar ju mer kommer vi mot den huvudmisstänkte, säger han.

Över tio veckor har gått sedan Lisa Holm, 17, försvann när hon skulle ta mopeden hem från kafét i Kinnekulle. Några dagar senare hittades hon död vid gården Martorp.

Den 35-årige litauiske mannen som misstänks för att ha mördat Lisa häktades för första gången den 16 juni. Sedan dess har han omhäktats flera gånger.

”Inne i sin slutbit”

Man väntar fortfarande på att få resultatet från de kriminaltekniska och rättsmedicinska undersökningarna skriftligt. Men i övrigt är det omfattande utredningsarbetet, enligt polisen, snart färdigt.

– Vi följer upp de tips som kommer in. Nu är det inte så jättemycket men vi går tillbaka och ser om vi har missat någonting, säger Lars Johansson.

– Vi har kommit ganska långt. Utredningen är inne i sin slutbit. Det vi väntar på nu är mycket de skriftliga dokumentationerna. Förhörsmässigt ligger vi ganska långt framme.

Hur säkra är ni på att ni har hittat rätt person?

– Vi följer upp tips och vi försöker jobba så brett vi kan men ju mer vi jobbar ju mer kommer vi mot den huvudmisstänkte. Vi får se var det slutar.

Mycket omfattande åtal

Enligt Lars Johansson är ett åtal inte långt bort, troligen kan det vara aktuellt i början av oktober.

– Så ser det ut i nuläget, om det inte blir några överraskningar, säger han.

– Det blir mycket att läsa. Det blir nog 1000 sidor eller något sådant. Och då har jag ändå plockat bort väldigt mycket som inte är relevant. Vi hade 1000 tips i början så bara det är 1000 sidor. Men vi ska banta ner det lite och göra det ganska lättöverskådligt. Det finns ett stort intresse hos allmänheten att få reda på vad som har hänt och det ska vi försöka tillgodose.

ARTIKELN HANDLAR OM