Åtalad för två dubbelmord hörs i rätten

51-åringen misstänks ha dödat fyra personer genom att bränna inne sina offer

1 av 10
KRIM

JÖNKÖPING. Den 51-årige mannen är åtalad för två dubbelmord och en rad bedrägerier.

Han misstänks ha misshandlat två äldre par och satt eld på deras hus.

I dag ska han höras i rätten.

Aftonbladet är på plats och rapporterar live från rättegången.

När ett äldre par i maj i år dog i en husbrand i Hökensås, norr om Habo fyra mil från Jönköping, rubricerade polisen det först som en olyckshändelse.

Paret hade jobbat med att renovera stugan för att kunna bosätta sig där permanent och polisen trodde att branden startat under renoveringsarbetet.

Hittade flaskor med tändvätska

Men sex veckor senare brann det i ännu ett hus, cirka sju mil från Hökensås. En villa i Norrahammar totalförstördes och i eldsvådan dog ett äldre par.

Polisen fattade snabbt misstankar om att branden var anlagd. I anslutning till villan hittade polisen flaskor med tändvätska. Flaskorna kunde snart kopplas till en K-Rauta-butik i Jönköping, och på övervakningsbilderna från butiken såg polisen hur en 51-årig finansman köpte tändvätska.

51-åringen, som visade sig haft affärer med det omkomna paret, greps.

I förhör erkände han nästan direkt att han dödat paret i Norrahammar.

– Äh, jag slog ihjäl dem med ett basebollträ, sa 51-åringen i förhör.

Polisen började snart titta på andra bränder i närheten av Jönköping – och misstankar väcktes om att man hade att göra med en dubbel dubbelmördare.

Förvaltade pengar åt mordoffren

Det visade sig att finansmannen, som då satt häktad för dubbelmordet i Norrahammar, tidigare bott grannar med paret som dog i branden i Hökensås.

51-åringen hade också förvaltat stora summor pengar åt paret i Hökensås, enligt polisens förundersökning. Men i Hökensås-fallet har den misstänkte inte gjort några medgivanden. Han säger att han inte alls minns vad han gjorde den aktuella dagen.

I november åtalades 51-åringen, som utåt levde ett vanligt liv med familj och jobb på ett företag i finansbranschen, för de fyra morden samt för grov mordbrand. Han åtalades även för grovt bedrägeri alternativt grov förskingring alternativt grov trolöshet mot huvudman vid 36 tillfällen.

I dag kommer han att höras i Jönköpings tingsrätt.

Aftonbladet är på plats och rapporterar direkt från domstolen.