Kvinna på stöldturné – stal trädgårdstomtar och handkräm

Döms till fängelse för sin kleptomani

1 av 3
KRIM

Stöld av trädgårdstroll, blomkrukor och handkräm. Det är några av de brott som den 50-åriga Göteborgskvinnan har gjort sig skyldig till. Hon kunde inte ens stå emot på polisstationen – där hon stal en bärbar dator.

Den 50-åriga kvinnan från Göteborg har gjort sig skyldig till en rad stölder i Varberg under hösten. Man kom henne på spåren när hon tog produkter från affären på Varbergs kurort för nästan 10 000 kronor. Hon gick helt enkelt in i butiken, plockade på sig varorna och gick ut bakvägen. Samma dag fastnade hon på film när hon gick ut från en Willys-butik med matvaror för 800 kronor utan att betala.

Stal ur folks trädgårdar

Bara ett par dagar senare fick polisen in flera anmälningar från ett bostadsområde som sade samma sak – en kvinna stjäl ur våra trädgårdar. Det visade sig vara samma person och här hade hon stulit blomkrukor, trädgårdstomtar, prydnadssaker och växter. I oktober gick hon dessutom till polishuset i Varberg för att lämna tillbaka en del stöldgods men då kunde hon enligt åtalet inte hålla sig från att stjäla en dator som stod i entrén när hon var på väg hem. Vid en husrannsakan hittade man datorn på hennes vind.

Huset fullt med stöldgods

I kvinnans hem återfanns utöver datorn mängder av stöldgods och hon åtalades vid Varbergs tingsrätt för stöld, häleri och olovlig körning och fick efter åtalet stanna kvar i häktet. Hon själv hävdar i förhör att hon har svårt att inte stjäla när hon är berusad. På torsdagen dömdes hon till fem månaders fängelse för sin stöldturné.

ARTIKELN HANDLAR OM