Äldre par brutalt misshandlade och rånade i hemmet

”Slogs med järnrör och sparkades till golvet”

KRIM

Ett par i 90-årsåldern vaknade av att två maskerade män härjade i vardagsrummet. När paret konfronterade tjuvarna gick de till våldsam attack.

– Det är ovanligt med så här pass allvarligt våld och vi behöver verkligen få in tips nu, säger Hesam Akbari på Stockholmspolisen.

Sent på kvällen den 18 november väcktes ett äldre par i Trångsund av att två maskerade män befann sig i deras hus. Mannen i paret. som är i 90-årsåldern. konfronterade inkräktarna.

– Han slogs med någon typ av rör och när han föll till marken sparkade man honom. Kvinnan, som också hon är i 90-års åldern, misshandlades och kastades till marken, säger Hesam Akbari på Stockholmspolisen som nu vänder sig till Brottscentralen för att få in tips om händelsen.

”Fanns ingen hotbild”

Det grova våld som användes mot paret är ovanligt men Hesam Akbari säger att det inte finns något hotbild mot dem sedan tidigare.

– De har ingen aning om vilka gärningsmännen är och båda två var maskerade med mörka kläder så nu är allmänhetens tips till stor hjälp, säger Hesam Akbari.

På senare tid har flera åldringsbrott rapporterats i Stockholmsområdet men Hesam Akbari ser inget samband med det här väldigt våldsamma dådet.

– De tidigare fallen har varit bedragare som vill lura av äldre personer pengar, det här är ju av en annan karaktär, säger han.

”Utesluter inte att det händer igen”

Polisen vill inte att äldre personer ska oroa sig men kan inte utesluta att gärningsmännen kan slå till igen.

– Det kan vi inte spekulera i men det är klart att man vill se till att få tag på dem. Allmänheten kan tipsa anonymt och man kan ha sett en bil eller några suspekta personer i närheten av platsen den aktuella dagen. Låt oss avgöra vad som är relevant information, säger Hesam Akbari.

Paret fördes till sjukhus och i nuläget finns inga uppgifter om huruvida skadorna blivit bestående.