Stort polispådrag vid skola i Hofors

Falskt larm om knivman satte igång stor insats

1 av 2
KRIM

Ett stort polispådrag larmades till en skola i Hofors i Gävleborg i dag.

Tidigare uppgifter gjorde gällande att en knivbeväpnad person befann sig på skolan.

Det tillbakavisas nu av polisen.

Vet du mer? Har du bild eller film? Kontakta Aftonbladet!

Enligt uppgifter till Aftonbladet skickades åtta polisbilar till skolan. Orsaken var ett larm om en knivbeväpnad person på skolområdet. Eleverna skulle vara inlåsta i sina klassrum, enligt uppgifter som Gefle Dagblad rapporterade om.

– Vi har ingen klar bild av vad som händer. Vad jag fått veta är att en pojke går omkring på skolan med en kniv, eleverna hålls inlåsta och stämningen är orolig, sa kommunchefen Ulf Strömstedt till Aftonbladet tidigare.

Förnekar uppgifter om kniv

Aftonbladet försökte i ungefär en timmes tid kontakta polisen i Gävleborg utan resultat. För Gefle Dagblad uppgav presstalespersonen Mikael Hedström dock att uppgifterna om en knivbeväpnad person endast är rykten.

– En ung pojke under 15 år har kommit till skolan. Där har en diskussion om en personlig dator uppstått. Pojken har blivit upprörd och ledsen och gått hem. Sedan har han försvunnit från hemmet, säger han till tidningen.

Pojken återfunnen

Pojkens mamma ska då ha blivit orolig och slagit larm till polisen. Flera patruller skickades ut för att hitta pojken innan det blev mörkt. Polisen uppmanade eleverna att hålla sig inne i klassrummen för att de inte skulle störa

En stund senare kom beskedet att pojken återfunnits välbehållen. Enligt polisen finns det inget som tyder på att någon skulle ha varit beväpnad.

– Jag vet inte var de uppgifterna kommer ifrån. Det har blivit stökigt på skolan och så har detta kommit ut på något sätt, säger Mikael Hedström.

Ingen person misstänks för något brott i samband med det inträffade.