Poliserna: ”Döda de jävlarna! Kom igen!”

KRIM

Beväpnade med automatvapen och med skidmasker för ansiktet stormar poliserna in i lägenheten.

Gruppledaren skriker: Döda de jävlarna!

Inifrån lägenheten hörs desperata skrik: Mamma!

Det är Norrköpings Tidningar som i dag publicerar en film, tagen av en polisman, från ett ingripande i Motala den 11 februari 2012.

Varför polisen gör en inbrytning i lägenheten är oklart, enligt NT har någon händelserapport från aktuellt tillfälle inte kunnat hittas.

På filmen ses hur en grupp poliser bryter sig in genom en dörr, samtidigt som en av poliserna som uppges vara chef skriker:

– Ta de djävlarna! Kom igen!

Rapport saknas

Inifrån bostaden hörs desperata skrik:

– Mamma, sluta!

Poliserna fortsätter att ta sig inåt i lägenheten.

– Döda de djävlarna, på dem nu! skriker chefen.

Norrköpings Tidningar uppger att de begärt ut all dokumentation som finns från händelsen, men att polisen inte kunnat hittat någon så kallad händelserapport, trots att alla polisiära insatser ska dokumenteras.

”Våldsbenägna”

Enligt tidningen är det polisen i Östergötlands så kallade "taktiska resurs" som genomför inbrytningen i lägenheten.

– I den här gruppen är våld glorifierat och det är de lite mer våldsbenägna – de som tränar kampsport och är mycket vapenintresserade – som stannar kvar. Det har blivit en subgrupp för de med lite machostuk, säger en uppgiftslämnare till Norrköpings Tidningar.

Chefen för operativa enheten, Carina Lennquist, säger till NT att de ser allvarligt på filmens innehåll, och att den polisanmälts och ska granskas av åklagare.

– Vi kan inte i nuläget bedöma om filmen är materiel från någon insats eller övning, vi vet inte var den är inspelad och vi vet inte vem som sagt vad. Beroende på vad som framkommer under utredningen kan ytterligare åtgärder komma att vidtas.