Här välkomnas inbrottstjuvarna av familjens hundar

Greps på några minuter – hela spektaklet fångades på film

KRIM

Inbrottstjuvarna trodde att de fick en lätt match när de välkomnades av två snälla hundar – Nikita och Kitty.

Men vad de inte visste var att de fångades av familjens övervakningskameror – som sände live.

Vid tiotiden i onsdags hade familjen Haglund just lämnat sin villa i Partille utanför Göteborg när två inbrottstjuvar tog sig in genom ett badrumsfönster beväpnade med kofot och skruvmejsel. Vad tjuvarna inte visste var att familjens övervakningskameror fångade allt på film som skickades live till deras telefoner.

– Min man ringde polisen som kunde vara på plats efter bara några minuter, så fem stjärnor till dem, säger Anita Haglund till Brottscentralen.

Hundarna viftade på svansen

På filmen som SVT Nyheter Väst var först med att visa syns hela dramat tydligt. Familjens två hundar Nikita och Kitty välkomnar tjuvarna genom att vifta på svansen och gny.

– Jag är ändå glad att hundarna inte skällde och höll på med tanke på tjuvarnas vapen, det hade ju varit fruktansvärt om man hade kommit hem till två döda hundar, säger Anita Haglund.

På bilderna syns hur männen letar efter värdesaker men efter bara några minuter står poliserna utanför fönstret och kommer även in med en polishund.

– Jag är så glad att inte barnen var hemma och hade sovmorgon, säger Anita Haglund.

Greps på plats

Polisen kunde ta med sig tjuvarna och berömde familjen för larmsystemet.

– Vi har varit noga med att skydda huset i 20 år, så det var skönt att det lönade sig. Jag är inte orolig för framtiden men det klart att jag vill känna mig trygg i mitt hem.

Eftersom tjuvarna hade vänt upp och ner på flera rum fick familjen mycket att städa.

– De rev ut kläder och lådor, men det var skönt att det inte blev värre på de minuter de var inne i huset, säger Anita.