Vädjar om tips efter mordet på Aiman

"Jag kan bara tänka på att min bror är borta"

1 av 11
KRIM

Polisen vet ännu inte vem som mördade artisten Aiman Qabli, 20.

De vädjar nu till allmänheten om tips, alla tips, som kan leda fram till att någon grips.

– Jag har inte tänkt alls på den som mördade min bror, jag har bara kunnat tänka på att min bror är borta, säger Aimans bror Mustafa.

Natten till julafton dog Aiman Qabli på sjukhus.

Då hade han knappt två timmar tidigare hämtats med ambulans från Alby torg, vid närheten av Albys tunnelbanestation, där någon attackerat honom med ett tillhygge.

Enligt uppgifter var det en kniv som användes och hugget träffade så illa att 20-åringens liv inte gick att rädda.

”Någon borde gjort intressanta iakttagelser”

Polisen har ännu ingen gripen för gärningen.

Man tror att det rör sig om en ensam gärningsman.

– Vi vill jättegärna ha in tips från allmänheten från tidpunkten 23.00 till klockan 23.18 då vi fick larmet, säger Johan Winell på polisen i polisområde Stockholm Syd som är spaningsledare i ärendet.

– Det här var natten till julafton och det här är en plats där många, framför allt ungdomar, rör sig så det borde finnas folk med intressanta iakttagelser.

Strax innan Aiman Qabli fick sina dödliga skador ska vittnen ha sett honom bråka med en annan man, men om det var den personen eller någon annan som sedan knivhögg Aiman är oklart.

”Vi försöker se framåt”

Vad polisen fått fram hittills under utredningen visar inte att Aiman skulle haft en hotbild mot sig.

Inte heller vet man vad motivet till attacken var, trots att ett stort antal förhör har hållits.

Aiman Qabli var en talangfull musiker och en omtyckt person och efter hans död har flera minnesstunder för alla de som velat hedra honom hållits.

Aimans bror Mustafa säger till Aftonbladet att familjen hoppas att någon grips för mordet men för dem är det sorgearbetet som är viktigast just nu.

– Jag har inte tänkt alls på den som mördade min bror, jag har bara kunnat tänka på att min bror är borta. Vi försöker att se framåt nu.

■ ■ Vet du något om mordet på Aiman Qabli eller såg du något kvällen den 23 december på Alby torg eller i närheten, kontakta polisen på 114 14.

ARTIKELN HANDLAR OM