Här höll läkaren kvinnan fånge

I dag går tingsrätten syn i ”sexbunkern”

1 av 38
KRIM

Här går en delegation från Stockholms tingsrätt på syn i läkarens sexbunker i Skåne.

Allt för att bilda sig en uppfattning om hur det kan ha varit för kvinnan att vara inspärrad i bunkern.

Rättegången mot den 38-årige läkaren som misstänks för människorov och grov våldtäkt inleddes i Stockholms tingsrätt på måndagen. Den 38-årige läkaren ska ha byggt en flyktsäker bunker på sin fastighet i nordvästra Skåne. I den ska en kvinna hållits inspärrad i sex dagar. Planen var att hålla henne där i flera år.

”Viktigt att se”

Under tisdagsförmiddagen besöker rätten brottsplatsen, en fastighet i nordöstra Skåne. Synen av platsen började strax innan tolv.

Deltog gjorde åklagare, advokat, domare och biträden. Tanken var att de skulle få möjlighet att bilda sig en uppfattning om bunkerns beskaffenhet och hur det kan ha varit för kvinnan att vara inspärrad i den.

– Det är viktigt att se brottsplatsen, säger Peter Claeson, chefsåklagare.

Den misstänkte mannen och hans offer, en kvinna i 30-årsåldern, kommer inte att vara med.

”Du kan skrika hur mycket du vill”

Det var den 12 september som den 38-årige läkaren ska ha bjudit en ung kvinna på dejt i Stockholm. Under dejten matar han henne med jordgubbar – spetsade med sömnmedel. Han kör sedan kvinnan i sin bil till sin fastighet i Nordöstra Skåne. Där spärrar han in henne i en ljudisolerad bunker.

Kvinnan var inlåst i sex dagar. Vid något enstaka tillfälle fick hon lämna bunkern för att duscha, hon förseddes då med handfängsel.

– Du kan skrika hur mycket du vill men det är ingen som kommer höra dig, sa han till sitt offer.

Bytte lås

På den sjätte dagen körde mannen tillsammans med kvinnan till Stockholm. Syftet var att hämta några av kvinnans tillhörigheter i hennes lägenhet. Men kvinnans anhöriga hade kontaktat polisen och anmält henne försvunnen. Polisen hade därför tagit sig in i kvinnans lägenhet, och låset hade bytts ut. På dörren satt en lapp om att kvinnan söktes av polisen.

Den misstänkte läkaren tog då med sig kvinnan till polishuset på Kungsholmen i Stockholm. Han ville att hon skulle säga att hon varit med honom frivilligt.

Men polisen fattade misstankar mot mannen och tog kvinnan avsides. Kort därefter greps mannen.

Rättegången mot läkaren fortsätter i morgon igen i Stockholms tingsrätt.