15-åringen begärs häktad för mordet på Alexandra

1 av 6
KRIM

Alexandra Mezher, 22, höggs till döds på det HVB-hem där hon jobbade.

Nu begärs den 15-årige pojken häktad för mordet.

Dessutom misstänks han för ytterligare ett mordförsök på en annan person.

Men polisen vet inte vem den personen är.

22-åriga Alexandra hade jobbat på HVB-hemmet för flyktingbarn under natten, och skulle på måndagsmorgonen snart avlösas av dagpersonal.

Men i stället misstänks hon ha attackerats med en kniv av en 15-årig pojke.

Mord och mordförsök

Några timmar senare avled hon av sina skador.

När polisen kom till HVB-hemmet höll två andra ungdomar, boende på hemmet, fast den 15-årige pojken som sedan dess suttit anhållen misstänkt för mord.

Under dagen har 15-åringen förhörts och efter förhören valde kammaråklagare Linda Wiking att begära 15-åringen häktad för mord och försök till mord.

Brottstiden anges vara mellan klockan 07:30-08:00 på måndagsmorgonen.

I häktningsframställan framgår det inte vem som varit utsatt för det mordförsök som 15-åringen även begärs häktad för. Polisen har tidigare sagt att ingen annan än 22-åriga Alexandra skadades.

– Jag vet inte vem den andre är. Alla frågor hänvisas till åklagaren, men hon kommer inte att kommentera detta nu. Jag har pratat med henne, säger Stefan Gustafsson vid polisen region Väst.

Motivet till knivattacken är fortfarande oklart.

”En underbar själ”

Aftonbladet har varit i kontakt med 15-åringens advokat Nicklas Unger som inte vill ge några kommentarer. Han vill heller inte säga hur hans klient ställer sig till anklagelserna.

För Alexandra Mezhers familj är sorgen svår.

Hennes mamma har tidigare hälsat till Aftonbladet:

– Alexandra var den bästa dottern, vännen och systern. En underbar själ.

Boendet i Mölndal

• HVB-hemmet i centrala Mölndal har tio platser för ensamkommande barn. Barnen kan vara asylsökande eller så har de fått uppehålls­tillstånd.

• De boende är 14-19 år gamla och kan komma via kommuner i hela landet. Boendet har tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

• Hem för vård eller boende, HVB, kan också rikta sig till barn, ungdomar, vuxna eller familjer med någon form av missbruks- eller beteendeproblematik.

Källor: IVO, Living Nordic AB