Anhållen i Albin - mordet släppt

1 av 4 | Foto: PRIVAT
Först verkade det vara en tragisk olycka.
Men polisen tror nu att 16-årige Albin Einarsen från Halmstad har mördats – och familjen vädjar för att vittnen träder fram.
KRIM

Albin Einarsen, 16, hittades död vid en bäck i Frennarp två år sedan.

En 18-årig man anhölls i veckan, misstänkt för medhjälp till mord.

Nu har han släppts på fri fot.

Den 18-årige mannen som anhölls i tisdag som skäligen misstänkt, begärdes inte häktad av åklagaren. Efter flera förhör släpptes han på fri fot i går kväll, misstankarna mot honom kvarstår. Polisen uppgav tidigare att 18-åringen funnits i utredningen under en längre tid.

Albins kropp hittades i en bäck mellan Frennarp och Furet utanför Halmstad den 10 maj 2014. 

Fick hot innan han mördades

En fallolycka var första beskedet, men sedan blev polisen övertygade om att brott hade begåtts, samt att mer än en person var med när Albin mördades.

Innan mordet blev Albin Einarsen utsatt för från anonyma personer via nätverket ask.fm.

”Nu har du öppnat din feta mun för mycket! Ha ögon i nacken”, hade någon skrivit till 16-åringen ett par månader före mordet.

Albin sågs sist den 9 maj vid 20-tiden vid Wranglesgatan när han och en vän skildes åt. De ska tidigare ha befunnit sig vid en dansavslutning vid folkparken, men vad som sedan hände förblev oklart.

Bad om tips

Polisen och Albins familj har vädjat till vittnen att träda fram, men har fram tills nu inte lyckats gripa någon.

Man misstänkte att Albin Einarsen var på någon fest under mordkvällen och och ville få tips om vilka som var där och om bilder finns därifrån.

– Allihopa mår dåligt, och vi saknar min lillebror. Det är svårt att beskriva hur vi mår. Det går verkligen upp och ner. Ena dagen mår vi bättre, och andra dagen mår vi inte så bra, sa Albins syster Ida Einarsen tidigare.

18-åringens advokat ville inte kommentera frisläppandet.

ARTIKELN HANDLAR OM