Man häktad för dubbelmordet i Södertälje

1 av 7
KRIM

En 21-årig man och en 24-årig kvinna hittades mördade i en bostad i Södertälje.

Hennes 27-årige make häktades i dag, på sannolika skäl misstänkt för dubbelmord.

Den 27-årige mannen greps i måndags. Hans 24-åriga fru hittades död 23 januari i en 21-årings lägenhet i Södertälje. Även 21-åringens döda kropp hittades i bostaden.

Polisen är förtegen om fallet. Enligt uppgift till Aftonbladet hade mannen ett stort antal stickskador på kroppen. Den unga kvinnans kropp låg under en gardin.

De ska ha blivit mördade cirka en veckan innan en vän till 21-åringen larmade polisen efter att inte kunnat få kontakt med honom.

Hotades innan mordet

Den mördade 21-åringen kom till Sverige för fem år sedan som ensamkommande flyktingbarn. Han pluggade och jobbade på ett äldreboende, enligt hans vänner som Aftonbladet pratade med.

Den 24-åriga kvinnan och hennes man, som nu häktats för brottet kom till Sverige för några månader sedan, enligt uppgift till Aftonbladet.

Kvinnan uppges ha blivit hotad några dagar innan hon hittades död. En bekant till henne har berättat att en man ringt henne och hotat att skicka nakenbilder på henne till hennes släkt utomlands. Personen påstod att bilderna tagits med en dold kamera.

– Hon grät jättemycket och var skärrad och rädd, säger en person som kände kvinnan.

Make häktad för mord

Hennes 27-årige make som förhördes i början av veckan nekade till brott, enligt hans advokat Johan Eriksson.

Häktningsförhandlingar mot 27-åringen inledes klockan 16 i dag i Södertäljes tingsrätt. Han häktades, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Ytterligare en man har begärts häktad för dubbelmordet. Häktningsförhandlingarna mot den andre misstänkte kommer att hållas i morgon bitti.