Grannarna i chock: ”Vi trodde aldrig att det här skulle hända”

1 av 6
KRIM

De två döda personerna var helt vanliga människor, trevliga och rara, berättar grannar som Aftonbladet pratat med.

– Det är en chock, det här ligger så långt ifrån vår värld man kan komma, säger en kvinna som bor i området.

Väster om Uppsala ligger den lilla byn med ett 20-tal hushåll. Det finns bara en väg som slingrar sig mellan husen och allra längst bort ligger gården där familjen bodde. Där hittades föräldrarna döda under natten och polisen misstänker att pappan mördade mamman innan han tog sitt eget liv.

– De var helt vanliga människor, det här hade jag aldrig kunnat föreställa mig, säger en granne, en kvinna i 60-årsåldern.

”Verkade så rara”

Hon står på mitt på vägen tillsammans med några andra grannar och deras hundar. Tillsammans försöker de förstå vad som har hänt, men enligt dem är det svårt. De kunde aldrig tänka sig att det här skulle inträffa i deras lilla lugna by på landsbygden, där alla känner alla.

– De verkade vara så rara. Något måste ha gått riktigt snett, vi fick inte den minsta förvarning så det här är väldigt chockerande. Det finns inga ord, säger kvinnan.

Familjen bestod av föräldrarna i 40-årsåldern och två små barn. Barnen hittades av polisen i huset, fysiskt oskadda. Familjen beskrivs som skötsam, de hade bra utbildning och jobbade på en annan ort. De hade bott i byn i snart tio år.

– Vi var helt vanliga grannar med dem. Vi var med i samma vägförening, vi träffades för fika och brukade träffas för att grilla på somrarna. Ibland lekte också barnen med andra barn i byn.

Vaknade av sirener

Vissa av byns boende fick höra vad som hänt tidigt på morgonen när de träffade andra i området. Men en granne, en man i 60-årsåldern, vaknade mitt i natten av blåljus och sirener utanför fönstret.

– Jag vaknade och såg kanske 15 polisbilar och tekniker åka längs vägen. Då blev jag orolig och skakis för då förstod jag att det hänt något allvarligt.

– Det är en riktig chock, det är fruktansvärt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM