Kastade krossat glas på barnfamiljens studsmatta

Åtalade grannen: ”De lade dit dem själva”

1 av 9
KRIM

Den 53-åriga kvinnan störde sig på grannfamiljens studsmatta och krävde att den skulle flyttas.

Morgonen därpå hittade 3-åringen krossat glas i familjens trägård – och på studsmattan.

På glasbitarna hittades spår av grannkvinnans blod.

– Vi känner oss utsatta, säger pappan.

Den 53-åriga kvinnan nekar till brott och och hävdar att barnfamiljen själva placerat glasbitarna i sina barns studsmatta i villaområdet i Limhamn utanför Malmö.

I fredags åtalades hon för skadegörelse och hemfridsbrott i Malmö tingsrätt.

Enligt åtalet hade kvinnan först tagit sig in i grannfamiljens hus och, trots uppmaning, vägrat gå därifrån. Samma natt ska hon sedan ha kastat krossat glas i grannarnas trägård. Glaset hamnade på gräsmattan samt i studsmattan. Blod med kvinnans dna säkrades på glasbitarna.

Puttade på poliserna

Det var en kväll i början av juli 2014 som barnfamiljen ringde polisen och sa att en grannkvinna vägrade gå från deras uterum.

När patrullen kom till platsen hade den nu 53-åriga kvinnan gått till sitt hus. För polisen erkände hon att hon gått till grannarna, men bara för att lämna en lapp där hon hade skrivit att det var jobbigt att ha deras studsmatta så nära hennes häck.

Patrullen noterade att kvinnan var arg och luktade sprit. Dessutom började hon putta på en av poliserna, men lugnade ner sig efter tillsägelse.

Mamman i trebarnfamiljen uppgav att kvinnan tidigare, kort efter att familjen flyttat in, varit inne i deras trägård mitt i natten och förstört saker.

Barnet hittade glasbitar

Vid 23-tiden samma kväll, efter att polisen gått, hörde barnfamiljen en duns i trägården.

På morgonen låg det glasbitar på gräsmattan och i studsmattan. Vissa med blod på.

Upptäckten gjorde familjen genom att deras 3-åring kom in med glasbitar i olika storlekar i händerna.

Vid ett senare förhör sa den 53-åriga kvinnan att hon hade en dålig relation med grannarna.

Hon tyckte att det var obehagligt att deras studsmatta stod så nära att de kunde se in i hennes hus. Både barn, föräldrar och mormor stod på studsmattan och tittade, hävdade kvinnan.

53-åringen, som höll fast vid att hon inte hade med glasbitarna att göra, sa sig inte kunna förklara varför dessa bar spår av hennes blod.

Familjen: ”Obehagligt”

Den 51-årige pappan i barnfamiljen hoppas att åtalet ger resultat. Familjen har nu satt upp ett 3,5 meter högt staket mot grannens hus.

– Vi hoppas att det hjälper, vi känner oss otrygga i vårt hem. Och vi hoppas att det blir kraftfulla reaktioner från samhället, som visar att detta är oacceptabelt.

Han säger att familjen haft återkommande problem med grannkvinnan sedan de flyttade in, även efter att polisutredningen inleddes.

– Jag är orolig för mina barns säkerhet. Innan vi släpper ut barnen måste vi gå ut och inspektera trägården för att säkerställa att det inte finns några farliga objekt. Det är obehagligt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Brott