Polisens hopp: Rånarens säregna gångstil

KRIM

Rånaren gömmer sig på bensinstationen till stängning– sen slår han till. Beväpnad med pistol tvingar han till sig en större summa pengar. Nu behöver polisen hjälp att identifiera rånaren, med en säregen gångstil.

– Han går lite vaggande eller stapplande, säger polisinspektör Anders Holmström.

På en övervakningskamera ser man en ensam maskerad gärningsman kliva in på Shell på Falköpingsvägen i Skövde, några minuter innan stängning den 22 oktober. Gärningsmannen gömmer sig i butiken i ett par minuter till butiken stänger, sen slår han till mot den ensamma personalen.

– Han håller en pistol eller revolver i handen och tvingar personalen att öppna ett kassaskåp. Han kom över en större summa pengar, jag vill inte gå in på hur mycket det är men det är ganska mycket pengar, säger Anders Holmström.

Rånaren försvinner sen från butiken via en bakdörr innan personalen kan larma polisen. Enligt polisen har butikspersonalen blivit skakad av händelsen.

Gångstilen kan avslöja rånaren

Polisen har säkrat visa föremål i butiken som man hoppas få fram DNA-spår ifrån, men man saknar i nuläget identitet på den misstänkta rånaren och väljer därför att gå ut med de här övervakningsbilderna. På filmen ser man gärningsmannens säregna gångstil, vilket polisen hoppas ska avslöja rånaren.

– Ja, vi hoppas på viss framgång med den, han går lite vaggande eller stapplande. Han bar mörka kläder, en ryggsäck med vita detaljer på och en rånarluva för ansiktet.

Vet du vem rånaren är eller har du andra uppgifter att lämna i fallet? Hör då av dig till polisen på 114 14 eller mejla oss på [email protected]