Mordoffrets storebror mördades förra året

1 av 2
KRIM

Den 20-årige mannen sköts i natt till döds i Malmö.

I mars förra året mördades hans storebror.

Ingen har gripits - för något av morden.

Strax efter klockan tio på onsdagskvällen larmades polisen till Annelundsgatan i Malmö efter att flera personer hört skottlossning.

På plats fann de en 20-årig man, skjuten med ett stort antal skott. Han fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv stod inte att rädda.

"Låg i bakhåll"

Enligt uppgift till Aftonbladet misstänker polisen att två gärningsmän låg i bakhåll, och väntade på 20-åringen. Vid en gångväg öppnade de båda eld och avlossade ett femtontal skott.

Enligt polisen var det vid tillfället för skjutningen ett flertal personer som kom gående på Annelundsvägen. Gruppen blev beskjuten, men det var bara den yngre mannen som träffades. Brottrubriceringen är mord samt försök till mord i flera fall.

Vid elvatiden på torsdagen var ännu ingen gripen.

Storebror mördad

I mars förra året larmades polisen till en skottlossning vid S:t Maria kyrka i centrala Malmö. På plats fann patrullen en man med skottskador. Men påbörjade hjärt- lungräddning men mannen dog på sjukhus av sina skador.

Ingen är gripen för det mordet. Så sent som för två veckor sedan avskrevs misstankarna mot två män som tidigare misstänktes för medhjälp till mord.

Åklagaren konstaterade att det inte går att bevisa att de misstänkta begått gärningen.

Den mannen, 24 år gammal, var storebror till 20-åringen som mördades i går natt.

Minnessidan på nätet för den äldre brodern fylls nu av nya kondoleanser.

"Nu har du din söta fina lillebror hos dig ❤ Se nu till att vaka över era föräldrar ❤ Vila i frid finaste bröder ❤", skriver en ung kvinna.

Polisen: ”Jobbar brett”

Polisen vill inte kommentera om det finns någon koppling mellan de två morden på bröderna.

– Jag vill inte kommentera det just nu. Vi vet om det, men tittar på allt som kan ha samband med det här, säger Ronny Holmberg, kommissarie vid polisen Grova brott i Malmö.

Fyra personer ska ha varit där när skottlossningen inträffade, en av dem är den döde 20-åringen. De andra betraktas i nuläget som målsägande i utredningen.

– Vi utreder deras roll i det här, men just nu är de offer, säger Ronny Holmberg.

Enligt vittnesuppgifter ska de misstänkta gärningsmännen ha flytt från platsen till fots.

– I nuläget är vi behov av allmänhetens hjälp, säger Ronny Holmberg.

Kort innan mordet i går sköts en person på Fosievägen i Malmö. Polisen säger att det inte finns "någon känd koppling" mellan de båda händelserna. Tre personer är gripna för mordförsöket.

  Det dödliga våldet

ARTIKELN HANDLAR OM