Polisen dyker i Eskilstunaån – kan röra mordvapnet i sommarstugan

1 av 4
KRIM

Just nu dyker polisen i Eskilstunaån.

Enligt Eskilstuna-Kuriren söker de efter mordvapnet i Arbogafallet.

Polisen bekräftar att sökandet har med utredningen att göra.

– Det rör ett föremål som kan vara intressant i utredningen, säger Anders Hedström på polisen.

Polisen har inte bekräftat vilken typ av vapen som användes vid mordet och mordförsöket i sommarstugan i början av augusti, men mycket talar för att det rör sig om en kniv.

Platsen där man söker ligger vid en vägbro som man passerar om man åker mellan sommarstugan i Arboga och lägenheten där kvinnan och hennes 18-årige sambo bodde fram till gripandet.

Polisen: Rör Arbogafallet

Ricard Siewertz på Sjöpolisen i Stockholm bekräftar att de söker efter ett föremål kopplat till en mycket uppmärksammad utredning.

– Vi har blivit ombedda att söka efter ett föremål i vattnet och vi dyker just nu, säger han.

Senare på eftermiddagen bekräftade Västmanlandspolisen att det har med Arbogafallet att göra.

– Syftet med att använda dykarna i Eskilstunaån är att vi söker efter föremål som kan vara intressanta i Arbogautredningen, säger kammaråklagare Jessica Wenna i ett pressmeddelande.

Hon bekräftar också att häktade 41-åringen och 18-åringen har blivit påkomna med att skicka lappar till varandra, vilket Aftonbladet avslöjade tidigare idag.

Det var den 3 augusti klockan 23.13 som en 63-årig kvinna ringde till 112 och sa: ”Hjälp, jag har hål i kroppen”. Det var den nu häktade kvinnans mamma.

Greps i Trondheim

När polisen kom till sommar­stugan, några mil utanför Arboga, stod dörren öppen - den var inte uppbruten. Patrullen hittade den 63-åriga kvinnan blödande i hallen.

I sovrummet låg hennes 68-­årige make död.

Misstankar riktades snart mot parets 41-åriga dotter och hennes 18-årige sambo. De greps och anhölls - men släpptes efter några dagar. Bevisen mot dem räckte inte för att begära dem häktade.

Kvinnan åkte nästan direkt på semester till Thailand. Var den 18-årige mannen uppehöll är oklart. Han ska inte ha synts till i eller vid den gemensamma bostaden, kvinnans lägenhet.

Samtidigt fortsatte polisen sitt utredningsarbete i tysthet. De säkrade bland annat spår på mord­platsen, från en bil som kvinnan disponerar.

När kvinnan åkte till Thailand kände hon inte till att polisen följde hennes steg.

Den 30 augusti greps paret på ett hotellrum i Trondheim i Norge. Dit ska 18-åringen ha tagit sig och väntat på 41-åringen.

Sedan dess har paret suttit häktade.