41-åringen i Arboga misstänkt för nya brott

1 av 9
KRIM

Den 41-åriga kvinna som sitter häktad misstänkt för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma misstänks nu för nya brott.

Hon misstänks för försök till bedrägeri efter att försökt få ut sin döde makes försäkring – vilken hon själv tecknat.

Den 41-åriga kvinnan misstänks tillsammans med sin 18-årige pojkvän för mordet och mordförsöket på kvinnans föräldrar i sommarstugan utanför Arboga den 3 augusti.

Kvinnan har sedan den 2 september suttit häktad med fulla restriktioner, hon tillåts inte ha någon kontakt med omvärlden.

Parallellt med utredningen om mordet på pappan utreds också vad som hände hennes tidigare man. Han drunknade förra året, något som först avskrevs som en olyckshändelse men som efter en överprövning av Åklagarkammaren i Västerås nu utreds som misstänkt mord.

En meters djup

Den 42-årige mannen ­hittades död i Hjälmaren ­ på lördagsmorgonen den­­ 8 augusti i fjol. Han hittades på en meters djup vid ­samma sommarstuga där det uppmärksammade mordfallet ett år ­senare inträffade.

Den där helgen i augusti befann han sig i stugan med den 41-åriga kvinnan och deras två små barn.

Fallet avskrevs efter flera månaders utredning som en olycka men efter överprövningen inleddes alltså en förundersökning avseende mord och försök till grovt bedrägeri.

För den 42-årige mannens anhöriga råder det ingen tvekan om att dödsfallet inte var en olycka.

– Vi misstänkte direkt att han hade mördats och att hon (den 41-åriga kvinnan, reds anm.) låg bakom det. Vi ringde polisen och berättade det, har en an­hörig till mannen sagt.

Ansökte om livförsäkring

Ingen har ännu delgivits misstanke för makens död.

Men nu har den 41-åriga kvinnan alltså delgivits misstanke om förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning.

– Misstanken avser att kvinnan har ansökt om livförsäkring i makens namn och att hon även har begärt ut ersättning från försäkringen, skriver åklagare Jessica Wenna i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet fortsätter nu utredningen, bland annat med förhör med kvinnan.

För två veckor sedan beslutade Västmanlands tingsrätt att ge tillstånd att gräva upp makens grav för att genomföra en ny obduktion. Så har ännu inte skett.