Adrian utsatt för brutal rån: ”Jag tänkte: nu dör jag”

KRIM

Adrian Said skulle just stänga sin livsmedelsbutik i Tollered när tre maskerade män tog sig in i affären.

– De höll en pistol mot mitt huvud och hotade att döda mig, säger han till Brottscentralen.

Det var strax efter klockan sju på tisdagskvällen som de tre maskerade rånarna tog sig in i Tolleruds Livs i Lerum. Butiksägaren Adrian Said berättar för Brottscentralen att männen begärde nyckeln till kassaskåpet och när han sa att han inte visste var den låg drog de vapen mot honom.

– Då tryckte han upp mig mot väggen, höll en pistol mot mitt huvud och sa att om jag inte säger var nyckeln är så kommer jag döda dig, säger Adrian Said.

– Det var som i en film, jag tänkte att nu dör jag.

Helikopter sökte efter rånarna

Adrian Said, som bar nyckeln i fickan, hade inget annat val än att lämna ifrån sig den till rånarna som tömde butiken på kontanter och tobak för uppskattningsvis mellan 150 000 och 200 000 kronor.

Efter att de försvunnit larmade Adrian Said polisen som inledde en stor sökinsats med både polisbilar och helikopter men rånarna är fortfarande på fri fot.

– Polisen har knackat dörr i området och vi får se vad den tekniska undersökningen visar, förhoppningsvis har de lämnat spår som vi kan använda i sökandet, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen Västra Götaland till Brottscentralen.