Misstänkt frisörliga härjar i Örebro - över tio inbrott mot olika salonger

KRIM

En stor mängd frisörsalonger har den senaste tiden utsatts för inbrott i Örebro. Frågan är varför.

– Det finns ju knappt någon som har pengar i kassan, vi har ju mest schampo och saxar i butiken, säger Veronica Wilhelmsson, vars butik utsatts för två inbrottsförsök.

Den senaste veckan har minst sju frisörsalonger haft inbrott och totalt handlar det om över tio som drabbats under den senaste tiden. Vid flera tillfällen har det varit oklart vad de har fått med sig för stöldgods.

– Det är så tråkigt för det blir så stora kostnader för oss småföretagare som drabbas, och det finns ju knappt någon som har kontanter längre, säger Veronica Wilhelmsson som driver salong Huvudsaken.

Likartat tillvägagångssätt

I natt greps en man när han försökte bryta sig in i en frisörsalong i centrala Örebro med en hammare. Nu hoppas polisen att de har fått tag i seriegärningsmannen.

– En polispatrull fattade misstankar om en man som funnits med i utredningen om inbrotten tidigare. Han medger skadegörelse men förnekar uppsåt till inbrott. Vi ser helt klart ett väldigt likartat tillvägagångssätt i hur inbrotten har gått till, säger Stefan Wickberg polisens presstalesman i region Mitt.

Vad är det som är så attraktivt med frisörsalonger?

– Det frågar vi oss också. Tittar vi på vad som har försvunnit från de här inbrotten så är det småsaker och förhållandevis lite pengar.

Linnéa Sundström/Sara Cosar

ARTIKELN HANDLAR OM