Efter brutala rånet: Polisen söker flyktbil

KRIM

Två personer skadades vid ett väpnat rån mot en guldsmedsbutik under måndagen, nu hoppas polisen få hjälp av allmänheten. En flyktbil är särskilt intressant.

– Vi är intresserade av alla typer av iakttagelser, säger Thomas Agnevik vid polisen.

Vid 17-tiden i måndags rånades en guldsmedsbutik i Norrköping av två beväpnade män. Rånarna som var maskerade flydde sedan via Dalsgatan söderut mot Nygatan där en trolig flyktbil placerats. Nu går polisen ut med bild på en blå golf som hittats i området Hageby.  

– Vi är intresserade av alla typer av iakttagelser, säger Thomas Agnevik vid polisen.

Slogs med pistolliknande föremål

Med pistolliknande föremål och kofot slog rånarna till mot guldsmedsbutiken. Vid rånet befann sig två personer i lokalen som båda skadades och fick föras till sjukhus med kropps- och skallskador. Det ena offret skall enligt uppgift ha fått ett kraftigt slag mot bakhuvudet och blött kraftigt.  

Polisen letar nu efter två gärningsmän och ett stort område spärrades under måndagen av där bland annat polishundar användes i sökandet efter spår. En förundersökning om grovt rån har inletts. 

Flyktbilen troligtvis funnen – nu vill polis få in tips

Den funna bilen är en blå golf som anmäldes stulen i söndags i Västervik. Bilen hittades efter rånet i området Hageby i södra delen av Norrköping och polisen kopplar samman den med rånet mot guldsmedsbutiken.

Bilder på bilen släpptes under tisdagen på polisens hemsida och Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen Östergötland hoppas i och med det få in tips från allmänheten.

– Vi är väldigt intresserade av iakttagelser från personer som har sett den här bilen lämnas vid sydvallen, eller i övrigt vid området S:t Persgatan Dalsgatan, säger Thomas Agnevik.

Offren i chock

De utsatta, ägaren och en anställd mår mycket dåligt men har inte fått livshotande skador. Thomas Agnevik berättar att våldet mot offren var grovt och att de på grund av sina skador inte kunnat höras ordentligt än.

Nu går man igenom övervakningsfilmer från butiken och polisen ser ljust på att lyckas lösa fallet.

  Spektakulära rån

Li Rodziewicz