Livstidsdömd mördare dömd för sexuellt ofredande

KRIM

Den livstidsdömde styckmördaren frigavs villkorligt för några år sedan och startade ett nytt liv som massör.

Nu har han dömts för sexuella övergrepp mot två kvinnor på sin salong i mellersta Sverige.

Han började plötsligt massera kvinnornas bröst och underliv sedan de tagit av sig nakna.

En av kvinnorna har mått mycket dåligt efter händelsen.

Hon berättade vid rättegången att allt blivit förstört, studierna och hela hennes personlighet. Hon sover jättedåligt, äter sömntabletter och missar kurser på sin utbildning.

Tagit av trosorna

Hennes mamma hade följt henne till salongen och gick omkring i ett köpcentrum under tiden som behandlingen pågick.

– När hon var klar efter massagen var hon helt vit, skakig och hade kalla händer, vittnade mamman. Jag såg att något var jättefel och frågade vad som hänt.

Dottern var chockad och berättade att massören tagit av henne trosorna, hade fingret mot hennes könsorgan och försökte pussa det.

– Jag blev jättearg och sa att det måste polisanmälas för att skydda andra, sa mamman.

De åkte direkt till närmaste polisstation och gjorde en anmälan.

"Blev helt paralyserad"

Första gången kvinnan kom i kontakt med massören var via hennes arbete. Då var det inget konstigt med behandlingen. Eftersom hon skulle byta arbete föreslog massören att hon skulle komma till hans egen salong nästa gång och skulle få samma förmånliga pris som via arbetet. Hon bokade då en tid och även den behandlingen var normal förutom att kvinnan tyckte det var konstigt att han tittade på henne när hon klädde av sig. Han blev också personlig och berättade om ett lantställe med bastu och tyckte att hon borde komma dit.

När behandlingen var slut fick hon inte betala utan erbjöds att betala nästa gång.

Hon fick då klä av sig i bara trosorna. Under massagen skulle hon sträcka upp armen för att han skulle komma åt en punkt i hennes armhåla. Han tog då runt hennes bröst vilket hon tyckte var konstigt.

När han sedan gick över till att massera hennes ben drog han ner hennes trosor och rörde hennes underliv med fingrarna.

– Jag blev helt paralyserad, låg på rygg, nu helt naken. Hon fortsatte göra en cirklande rörelse och sa att han ville pussa min klitoris. Jag sa nej och drog upp benen och då skrattade han.

Polisanmälde

Det var då tyst och släckt överallt i lokalerna runt massagessalongen.

– Han är stor och stark och jag var helt naken, jag fick panik och skakade. Då slängde han åt mig några handdukar och pussade mig på pannan och tyckte jag skulle följa med honom till bastun på lanststället.

– Jag försökte tänka på hur jag skulle ta mig ur situationen. Jag sa till honom att han betett sig extremt oprofessionellt. Han nickade bara och skakade min hand. Sedan sprang jag ut och ringde min mamma.

Den andra kvinnan berättade om liknande upplevelser, att han via hennes jobb masserat henne, och att han då var duktig, rolig och snäll. Men när han kom till massörens egen salong blev det helt annorlunda. Även där övergick behandlingen till sexuella närmanden, där han även ska ha tryckt sitt eget kön mot hennes rumpa. Hon tackade även nej till att bli pussad och till inviten till hans lantstsälle. Hon kände sig antastad och gjorde även hon en polisanmälan.

– Händelsen kommer upp ibland, jag har varit borta mycket från jobbet för att jag inte orkat med, berättade hon under rättegången. Jag får rysningar och känner mig äcklad, berättade hon.

Döms för sexuellt tvång

Massören själv nekade till alla anklagelser.

– Jag har arbetat som massör i fyra år, haft över tusen uppdrag per år och aldrig haft några klagomål, sa han.

Han kände igen de två kvinnorna som anmält honom men hävdade att han utfört normal massage och att de varit täckta av handdukar.

Tingsrätten anser ingen av parterna framstår som mer trovärdig och tillförlitlig än den andre. Men noterade att kvinnorna inte känner varandra, och att inget tyder på att de pratat ihop sig på något sätt. Och det väger över till deras förmån.

Det faktum att två olika målsägande lämnar var för sig trovärdiga och tillförlitliga uppgifter om mycket likartade händelseförlopp, ger stöd åt deras berättelser.

De har dessutom berättat om händelserna direkt efteråt för närstående.

Massören döms för sexuellt tvång och sexuellt ofredande. Det sammanlagda straffvärdet beräknas till sex månaders fängelse. Den tiden ska han nu sitta i fängelse.

Sköts i huvudet

Tiden räknas av från den återstående strafftid han har kvar sedan han frigavs villkorligt.

Massören dömdes i mitten av 1990-talet för bland annat mord och minst tio fall av bedrägeri.

Offret vid mordet var en affärsman som sköts i huvudet  i tre gånger. Massören och två kumpaner styckade sedan kroppen, göt in delarna i cement och grävde ner dem vid en sommarstuga.