Efterlyst: Kvinna misstänkt för seriebedrägeri

KRIM

Först hade offret inbrott i sin lägenhet – sedan köpte bedragaren telefoner och telefonabonnemang för mellan 25.000 och 30.000 kronor.

Nu vill polisen ha hjälpt att identifiera en misstänkt seriebedragare.

Under eftermiddagen den 11 juli i somras fångas den misstänkta bedragaren på bild när hon köper fyra telefoner och telefonabonnemang i en butik i Jakobsbergs centrum utanför Stockholm. Hon köper telefonerna med hjälp av ett pass och ett kontokort som stals tidigare under ett inbrott i Hägersten.

– En månad eller så efter inbrott köper den här kvinnan telefoner och telefonabonnemang med hjälp av det stulna passet. Summan är ganska hög, det stannar vid en 25.000 – 30.000 kronor, säger Jan Olsson vid nationellt bedrägericenter.

Misstänks för fler bedrägerier

Enligt polisen har kvinnan gäckat polisen en tid och misstänkts för flera liknande bedrägerier. Polisen är nu hoppfulla om att läsarna och tittarna ska kunna namnge den misstänkte kvinnan.

– Det vi vet är att hon utför den här typen av brott stadigvarande och då är det ju extra viktigt att vi snabbt får in henne så att hon inte fortsätter att lura andra, säger Jan Olsson.

Vad har du för förhoppningar om att ni får in bra tips?

– Det borde ta ungefär 20 minuter innan någon av tittarna namnger henne, det är jag övertygad om.

Kvinnan är nu identifierad av polis.