Greta vaknade när tjuvarna slog till: ”Fruktade för mitt liv”

1 av 2
KRIM

Inbrottstjuvar tog sig in två gånger på tre nätter i Greta Sjöboms hem i Grums. Hon väcktes av att fönsterrutan i gästrummet krossades. – Det var snustorrt i munnen och hjärtat gick i hundranittio, berättar hon för Brottscentralen.

Den 1 november i år vaknade Greta Sjöbom med ett ryck. Något hade smällt till och på nedervåningen hördes ljudet av fotsteg på krossat glas. Greta Sjöbom förstod snabbt att någon eller några höll på att bryta sig in i hennes hem.

– Jag fruktade för mitt liv, säger hon till Brottscentralen.

Fast i sovrummet

Greta Sjöbom låste in sig i sovrummet och ringde samtidigt sina föräldrar. Hennes mamma larmade polis medan hennes pappa skyndade iväg i bilen mot hennes hus. Efter det följde tjugo minuter av ovisshet för Greta Sjöbom som fruktade att inbrottstjuvarna skulle upptäcka henne.

– Det var snustorrt i munnen och hjärtat gick i hundranittio i bröstet, säger hon.

Biljakt efter inbrottet

När hennes pappa till slut nådde fram tutade han och gärningspersonerna tycktes lämna huset.

Greta Sjöbom var först rädd att inbrottstjuvarna skulle skada hennes pappa men de flydde bara därifrån i en bil. Greta Sjöboms pappa upptog då en kortare biljakt efter dem vilket gav tydliga signalement och registreringsnummer på bilen men de kom ändå undan.

Inbrott igen

Två dagar senare, den 3 november, sov Greta Sjöbom över hos sina föräldrar när hon på nytt fick sin sömn störd, den här gången av samtal från larmoperatör som berättade att hemlarmet hos henne hade gått och det pågick inbrott igen. Den här gången lyckades dock polisen gripa två personer och i dag hölls rättegången. En av männen misstänks vara inblandad i båda inbrotten.