Dagens namn: Torborg, Torvald
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Han blev mördad”

La Toya: Jag vet vem som gjorde det

Sammansvetsade Familjen Jackson har förts samman sedan Michaels död. Tillsammans gör de allt för att ta hand om hans tre barn Prince Michael, Paris och Blanket. La Toya Jackson har funnits vid deras sida hela tiden. Enligt La Toya var det också relativt nyligen som barnen fick reda på att deras pappa var en superstjärna. De har inte gått i skolan och har bara fått titta på barnkanaler på tv .   Sammansvetsade Familjen Jackson har förts samman sedan Michaels död. Tillsammans gör de allt för att ta hand om hans tre barn Prince Michael, Paris och Blanket. La Toya Jackson har funnits vid deras sida hela tiden. Enligt La Toya var det också relativt nyligen som barnen fick reda på att deras pappa var en superstjärna. De har inte gått i skolan och har bara fått titta på barnkanaler på tv . Foto: MARK J. TERRILL/AP

LONDON. Michael Jacksons familj är övertygad om att han blev mördad.

De tror att en grupp som vill lägga vantarna på hans förmögenhet ligger bakom.

– Jag vet vilka som gjorde det och jag ger inte upp förrän jag satt dit dem, säger systern La Toya Jackson.

Övertygad Enligt La Toya Jackson var Michael orolig för sin säkerhet. För ett par år sedan ska stjärnan ha sagt: ”De kommer att döda mig för mina publishingrättigheter”.   Övertygad Enligt La Toya Jackson var Michael orolig för sin säkerhet. För ett par år sedan ska stjärnan ha sagt: ”De kommer att döda mig för mina publishingrättigheter”. : DAVID AGUILERA/AOP

I intervjuer med brittiska News of the World och Mail on Sunday talar La Toya, 53, ut om Michaels sista tid i ­livet och hur familjen nu försöker hjälpa barnen att ­klara sig igenom sorgen.

– Michael blev mördad. Vi tror inte att bara att en person var involverad, utan en hel sammansvärjning. Jag känner att det bara handlade om pengar. ­Michael var god för mer än en miljard pund (12 miljarder kronor) i musikrättigheter och någon dödade ­honom för det. Han var värd mer död än levande, säger hon.

Manipulerades

Hon beskriver hur hennes bror blev isolerad, drogberoende och manipulerad av en grupp personer som inte ville hans bästa. La Toya säger att:

   Han förseddes med läkemedel för att han skulle kunna kontrolleras.

   Familjen stängdes ute av manipulativa personer och fick inte besöka ­honom.

   Han arbetade stenhårt trots att han inte ville genomföra de 50 konserterna i London. Han ville bara göra tio.

   Han rånades på 25 miljoner kronor i kontanter när han låg döende.

La Toya var den i familjen som stod Michael närmast och hon var även den som skrev under dödsattesten. Det var också hon som gav order om en andra obduktion. Den visade sprutmärk­en på både hans hals och ­armar. Hon och familjen har fått provsvaren på gift­rapporten.

– Jag tror att alla kommer att bli överraskade när resultaten kommer ut. Men jag kan inte gå in på det mer på grund av den pågående polisutredningen.

Utredningen är också ­anledningen till att hon ­inte heller vill avslöja vilka hon och familjen tror ligger bakom popstjärnans död.

Ensam med läkaren

Men hon är misstänksam mot hans personlige läkare Conrad Murray som var den sista som såg honom i livet, Michael låg i hans rum när ambulansen kom.

– Michael gick från sitt rum till dr Murrays rum. Vad som hände där inne vet vi inte. Han var ensam med läkaren.

För ett par år sedan berättade Michael för henne att han var orolig för att någon var ute efter honom.

– Han sa att ”de kommer att döda mig för mina ­publishing-rättigheter. De vill ha min musikkatalog och de kommer att döda mig för dem”.

”Hon ville se pappa”

LaToya berättar att brod­erns död svetsat samman familjen Jackson.

De gör nu allt för att ta hand om hans tre barn ­Prince Michael, Paris och Blanket. La Toya har ­funnits vid deras sida hela tiden och var den som höll dem i handen när de såg sin döda pappa.

– Det var Paris som sa att hon ville se sin pappa en sista gång så jag tog med dem in i rummet. Det låg en handduk över hans ansikte och när jag tog bort den sa Paris: ”Åh pappa jag älskar dig”.

Paris höll hans hand och barnen blev lugnare efter att de sett kroppen och har sedan fått professionell hjälp att bearbeta det som hänt.

Enligt La Toya har de inte fått veta förrän relativt nyligen att deras pappa var en superstjärna. De har inte gått i skola eller fått titta på annat än barnkanaler på tv.

Paris skriver fortfarande små brev till sin pappa och runt halsen har hon ett halsband med ett halvt hjärta. Den andra halvan ligger i Michael Jacksons kista. Hon har tagit hans död hårdast och har tapetserat hela sitt rum med ­affischer av ­pappan och hon bär också ­Michael Jackson t-shirtar.

Känner inte till mamma

Varken hon eller storebror Prince Michael vet att Debbie Rowe är deras biolog­iska mamma, de tror ­bara att hon är en bekant.

La Toya avslöjar också hur minstingen Blanket kom till.

– De tog ägg från en ­donator och jag tror att sperman kom från en av fem donatorer som Michael valde ut i en katalog. Jag vet inte vem som bar barnet eller om surrogatmamman visste vems barn hon bar på, säger hon.

SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet