Polisen hyllas av tungt kriminella

Av: Dennis Jörnmark Callstam

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Twitter
Erik Åkerlund, polisområdeschef i Botkyrka.

NYHETER

Hyllningarna fortsätter strömma in till Stockholms poliser – även från minst sagt oväntat håll.

– Vi har fått flera positiva reaktioner från dem vi vanligtvis jobbar med att lagföra, säger Erik Åkerlund, polisområdeschef i Botkyrka, till Stockholm direkt.

En flod av kärlek har forsat över poliserna i Stockholmsregionen efter terrorattacken i fredags. Polisbilar har överösts med blommor och rörande bilder på civilpersoner som kramar om poliser har spridits i olika medier.

– Det är självklart för oss att rycka ut i ett sånt här läge, det är ju vårt jobb, men det är fint med den här uppslutningen. I all tragik har det här berört oss, säger Erik Åkerlund, polisområdeschef i Botkyrka, till Stockholm direkt.

Hyllas från alla håll

Även poliser som jobbat med vanligt polisarbete i Botkyrka i södra Stockholm har under helgen blivit överösta med kärlek – från i princip alla möjliga håll. Erik Åkerlund berättar att hyllningar kommit även från de som är kända som tungt kriminella.

– Vi har fått flera positiva reaktioner från dem vi vanligtvis jobbar med att lagföra, säger han.

Åkerlund tror att den här typen av händelser får många att tänka till. Han hoppas att det finns en enande kraft i det som har hänt. Det tycker han sig ha sett exempel på, såväl vid kärleksmanifestationen på Sergels torg som i personliga möten.

– En person som är verkligt tongivande i kriminella sammanhang kom fram i samband med ett ingripande och sa att vi gör ett riktigt bra jobb. Det är klart att det är en häftig känsla, säger Erik Åkerlund till Stockholm direkt.

Publicerad:

LÄS VIDARE