Mahdi, 1 år, har bara upplevt krig

Foto: Magnus Wennman
NYHETER

Kriget i Syrien har pågått i snart fem år och mer än två miljoner barn befinner sig på flykt inom eller utanför landets gränser. De har lämnat sina vänner, sina hem och sina sängar. Några av dessa barn bjöd in för att visa var de sover nu, när allt som en gång var, inte längre finns.

HORGOS, GRÄNSEN MELLAN SERBIEN OCH UNGERN. Mahdi är ett och ett halvt år. Han har bara upplevt krig och flykt.

Han sover djupt trots att hundratals flyktingar kliver runt honom. De protesterar mot att de inte tillåts resa vidare genom Ungern.
 På andra sidan gränsen står hundratals poliser uppställda.

De har order av premiärministern Viktor Orbán att skydda gränsen till varje pris.
Situationen blir alltmer förtvivlad och dagen efter bilden togs satte polisen in tårgas och vattenkanoner mot flyktingarna.

---

Magnus Wennman skildrar konflikten hur barnens perspektiv

Magnus Wennman, vinnare av två World Press Photo Awards och fyrfaldigt utnämnd till Årets Fotograf i Sverige har under 2015 träffat flyktingar i otaliga flyktingläger och på deras väg genom Europa. Berättelsen om när natten kommer är en levande historia, utan ett givet slut.

Nu ställs bilderna ut på Fotografiska museet till förmån för UNHCR.

Se fler bilder och läs mer här: Där barnen sover

FAKTA

Där barnen sover

Fotografiska och Aftonbladet vill tillsammans uppmärksamma barnens utsatta situation på flykt undan krig till förmån för FN:s flyktingorgan UNHCR.

För att hjälpa UNHCR att hjälpa barn på flykt kan du skänka pengar i utställningens insamling, alternativt skicka ett SMS med ordet FLYKT150 till 729 80 så skänker du 150 kr till UNHCR.

Du kan också Swisha valfritt belopp till 123 90 01 645.

ARTIKELN HANDLAR OM