Så får du ut mest av Ipad 2

Supertipsen som gör dig till expert på nolltid

TESTER

Nya Ipad 2 är redan en storsäljare.

Lättare, snabbare och dubbla kameror är de största nyheterna.

Aftonbladet guidar och berättar om de bästa knepen för att använda din Ipad.

Ipad 2 är redan slutsåld på många håll. Beställer man den hos Apple på nätbutiken är leveranstiden två-tre veckor. Den nya surfplattan är vassare än sin föregångare. Men för en vanlig användare kan det ta ett tag innan man märker hur mycket snabbare processorn är.

Två kameror

Men att det finns två kameror, en på framsidan för videosamtal och en på baksidan för att ta bilder och spela in video, ser man direkt.

Det innebär att Ipad 2 också försetts med två nya originalappar: Facetime för videosamtal och Photo Booth för bildförvrängning och annat kul.

Gillar man spel så är den kraftigare processorn välkommen. Dessutom har Ipad 2 fått ett gyro precis som Iphone 4. Det är att spel som styrs via gyro nu funkar fullt ut på Ipad också.

Dessutom har Apple gjort en Ipadversion av sitt musikinspelnings- och musiksskapandeprogram Garageband, kostar 38 kronor på Appstore. Det tillsammans med nya appar som gör en Ipad till en gitarrförstärkare, eller snarare ett pedalbord, är något som säkert de musikintresserade tackar för.

Finns både med och utan 3G

En häftig ny pryl är ett tillbehör. Det nya hopvikbara skärmskyddet som fästs mot Ipaden med magneter är en av de snyggaste tekniska lösningarna på länge.

Ipad 2 finns både med 3G-data och utan. Med är cirka 1 250 kronor dyrare. Och har du en Iphone eller en annan smart mobil som kan fungera som en trådlös hub mot internet, kan du hoppa över den dyrare 3G-versionen. För hur ofta kommer du och din Ipad vara någonstans där din mobil inte är med?

Om du hör till dem som köpt första versionen av Ipad och inte behöver en kamera kan du sitta rätt lugnt. Så mycket bättre än inte nya Ipad 2. Men har man ingen redan, är det självklart Ipad 2 som gäller.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pryltester