Medvedev säger nej till debatt

Storfavoriten i ryska presidentvalet har inte tid för valkampanj

NYHETER

Moskva. Storfavoriten i det ryska presidentvalet, Dmitrij Medvedev, kommer inte att delta i några tv-debatter inför valet den 2 mars.

Beskedet lämnades av hans kampanjstab i måndags, med hänvisning till att Medvedev inte har tid.

– Eftersom Medvedev inte tar ledigt utan fortsätter att arbeta som biträdande premiärminister så är hans schema fullt av resor i regionerna och arbetsmöten, meddelade hans pressansvariga.

Följer Putins exempel

Medvedev gör därmed precis som den avgående presidenten Vladimir Putin som inte heller deltog i några debatter under sina framgångsrika kampanjer 2000 och 2004.

En som däremot kommer att debattera är kommunistledaren Gennadij Ziuganov, som i måndags förklarade att han inte tänker dra sig ur valet.

– Det vore ett förräderi mot väljarna. Vi deltar i valet och vi gör det på allvar, sade Ziuganov.

”Mygel och strunt”

Förutom Medvedev och Ziuganov deltar nationalistpopulisten Vladimir Zjirinovskij samt den närmast helt okände Andrej Bogdanov i presidentvalet. Att den sistnämnde till skillnad mot oppositionelle förre premiärministern Michail Kasianov fått valmyndigheterna att godkänna de två miljoner namnunderskrifter som han samlat in till stöd för sin kandidatur avfärdas fullständigt av Ziuganov.

– Det är bara mygel och strunt.

TT-Interfax

ARTIKELN HANDLAR OM