S-hånet – efter detaljen i M:s och SD:s budgetmotioner

avJonathan Jeppsson, Malin Wigen, Viktor Adolfsson

När Moderaterna presenterade sin skuggbudget på torsdagen var det vissa som lade märke till en intressant detalj. Partiet använde sig av exakt samma genrebild på ett äldre par – som i SD:s budgetmotion.

”Två högerpartier som närmar sig. Både i bild och i budget”, skriver finansminister Magdalena Anderssons pressekreterare Gösta Brunnander på Twitter.

Foto: Skärmdump Sverigedemokraterna/Moderaterna.
Bilden som prydde framsidan på SD:s budgetmotion återfanns även på Moderaternas framsida.

Behandlingen av och förhållandet till Sverigedemokraterna har varit den stora moderata snackisen både under tidigare partiledaren Anna Kinberg Batra och den nye Ulf Kristersson.

Flera av partiets politiska motståndare har länge hävdat att Moderaterna närmat sig SD. Nu får de vatten på sin kvarn – efter en märklig detalj i partiernas respektive budgetdokument.

På omslaget till Moderaternas budgetmotion återfinns nämligen exakt samma bild på ett äldre par som prydde omslaget till Sverigedemokraternas budgetmotion på onsdagen.

”Det är ju ganska dråpligt”

Gösta Brunnander (S), pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson, var inte sen med att påpeka detaljen.

”Två högerpartier som närmar sig. Både i bild och i budget”, skriver han i ett inlägg på Twitter som delats vidare av Socialdemokraternas officiella konto.

– Det är säkert ett ärligt misstag på kommunikationsavdelningen, men med tanke på hur svårt de har att förklara hur de ser på SD och regeringsfrågan, så är det ju ganska dråpligt, säger han.

Moderaternas pressekreterare Niklas Gillström har inte mycket till övers för det socialdemokratiska hånet.

”Bilden är från bildbyrån Mostphotos och vi har använt den i vår kommunikation flera gånger tidigare. Den valdes till framsidan i tisdags”, skriver han i ett sms.

ARTIKELN HANDLAR OM