Kakabaveh lämnar Vänsterpartiet – blir politisk vilde

Amineh Kakabaveh lämnar Vänsterpartiet.

Hon tänker dock sitta kvar i riksdagen som politisk vilde.

– Jag har varit oberoende socialist i elva år och det fortsätter jag med denna mandatperioden ut, säger hon till Aftonbladet.

Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh väljer nu att lämna Vänsterpartiet. Kakabaveh meddelade sitt beslut till V i går eftermiddag, enligt ett pressmeddelande.

Beskedet kommer bara dagen efter att partisekreterare Aron Etzler berättat att Vänsterpartiets verkställande utskott vill utesluta Kakabaveh. Det kommer dock inte bli aktuellt nu eftersom Kakabaveh själv har valt att lämna partiet.

”Därmed konstaterar vi att Vänsterpartiet och Amineh Kakabaveh går skilda vägar.” skriver Vänsterpartiet i pressmeddelandet.

Ska förvalta förtroendet på bästa sätt

Vänsterpartiet uppmanade i går Kakabaveh att lämna riksdagen. Till Aftonbladet säger hon dock att hon kommer sitta kvar. Hon blir därmed politisk vilde.

– Jag ska förvalta förtroendet som jag fått av medlemmarna och väljarna på ett ansvarsfullt och bästa sätt. Jag har varit oberoende socialist i elva år och det fortsätter jag denna mandatperioden ut, säger Kakabaveh.

Hon säger samtidigt att hon är redo att komma tillbaka till V igen om partiet behandlar henne på samma villkor som de andra vänsterpartistiska riksdagsledamöterna.

Amineh Kakabaveh lämnar Vänsterpartiet
Amineh Kakabaveh lämnar Vänsterpartiet
Publisert:

LÄS VIDARE