Stålhammars attack mot MP: De tvingade mig att ljuga

MP-ledamoten Pernilla Stålhammar går nu till våldsam attack mot sitt eget parti.

I ett inlägg på Facebook skriver hon att Miljöpartiets ledning tvingat henne att ljuga och hotat att krossa henne.

Samtidigt förnyar hon sina påståenden om att partiföreträdare ska ha haft olämpliga ryska kontakter.

– Det är ett helt sjukt beteende av en partiledning, skriver riksdagsledamoten.

Aftonbladet har under året i flera artiklar granskat den infekterade affären med den MP-tjänsteman i riksdagen som först pekades ut som säkerhetsrisk med påstådda rysskopplingar.

Sedan framkom uppgifter som tydde på att anklagelserna var påhittade och att det verkliga skälet var det kraschade förhållandet med MP:s dåvarande utrikespolitiska talesperson: Pernilla Stålhammar.

Efter att Pernilla Stålhammar anklagade såväl tjänstemannen som andra MP-toppar för att vara ”ett säkerhetshot” fick hon lämna sin roll som utrikespolitisk talesperson och sitt uppdrag i utrikesnämnden, detta efter att ha tagit tillbaka anklagelserna.

”Utlovad att bli krossad”

Men nu går Stålhammar ut på Facebook och menar att hon tvingades göra avbön av partiledningen.

– Trodde så mycket mer om Miljöpartiet än det jag fått uppleva. Jag har också blivit utlovad att bli krossad av partiet om jag pratar igen, skriver riksdagsledamoten.

Hon skriver att hon tvingades ljuga när hon tog avstånd från anklagelserna om att partitopparna skulle utgöra ett säkerhetshot.

– Att under de mest underliga omständigheter tvingas ljuga och acceptera att bli av med alla uppdrag och upplyst om att jag inte får uttrycka mig för partiet i någon politisk fråga (...) och dessutom bli drevad som lögnare. Då slår det åtminstone mig att det här faktiskt är helt sjukt beteende från en partiledning, skriver Stålhammar på Facebook.

”Biljetter lottades ut”

Hon tar återigen upp de ryska kontakter som företrädare för partiet ska ha haft.

– Luncher med representanter från ryska ambassaden som ger gåvor, som konsertbiljetter. Jag opponerade mig kring detta. Biljetterna lottades ut bland personalen i MP:s riksdagskansli.

Hon menar också att riksdagsledamöter i MP ska ha deltagit i läger som beskrivs som ryska påverkanskampanjer, samtidigt som de suttit i den så kallade krigsdelegationen, som är tänkt att ersätta riksdagen om Sverige hamnar i krig.

”De är rädda”

Pernilla Stålhammar hävdar också Miljöpartiets gruppledare övervakade hennes närvaro i riksdagen via webben.

– De är rädda. Någon dag ska jag berätta hur jag fick sms när jag gick ut från kammaren för att jag behövde gå på toaletten om att jag följdes av gruppledaren via webben och inte fick lämna kammaren utan att ringa hen.

Miljöpartiet tillbakavisar helt Pernilla Stålhammars anklagelser.

– Det som Stålhammar påstår är helt taget ur luften. Riksdagsgruppen fann att hon saknade förtroende som talesperson och hon har avsagt sig sina uppdrag för riksdagsgruppen, säger Pontus Tengby, presschef för Miljöpartiet.

Miljöpartiets tidigare språkrör Birger Schlaug gick för en vecka sedan ut och krävde att turerna kring den utpekade MP-tjänstemannen skulle redas ut och offentliggöras.

– Till slut står jag och andra som frågetecken och undrar vad i helvete som pågår. Varför man inte reder ut detta före valrörelsen är för mig obegripligt. Vem eller vilka skyddar man? Det blir ju frågan av all denna tystnad.

Aftonbladet söker Pernilla Stålhammar för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE