Annie Lööf

Annie Lööf om SD: En oanständig hantering

Av: 

Jonathan Jeppsson

Kenan Habul

SAMHÄLLE

C-ledaren är starkt kritisk till hur SD har agerat efter anklagelser inom sexövergrepp inom partiet.

Hon menar att det förstärker bilden av ett regeringsodugligt parti.

– Jag tycker det är en oanständig hantering, säger Annie Lööf.

I dag inleddes Centerns partistämma i Malmö. Då kommenterade Annie Lööf den senaste veckans turbulens inom Sverigedemokraterna.

C-ledaren menar att SD:s hantering av de påstådda anklagelserna om sexövergrepp spär på hennes övertygelse om att SD inte är ett regeringsdugligt och trovärdigt parti.

– Utan att veta vad som faktiskt har hänt, så har jag reagerat på hanteringen av de anklagelser som har kommit fram, med påstådda våldtäkter och sexuella övergrepp. Jag tycker det är en oanständig hantering. Om det här stämmer så skiljer det sig mellan vad de driver för politik och vad de har för argumentation, med hur de faktiskt agerar.

”Inte ett trovärdigt parti”

Annie Lööf drar paralleller till turerna kring SD och säkerhetsfrågor förra sommaren.

– Vi hade samma sak när det gällde försvar och säkerhetsfrågor, när det gällde kopplingen till Ryssland. Det här visar att det inte är ett trovärdigt parti. Det förstärker min känsla och mina värderingar av att det inte är ett parti som jag vill samarbeta med.

Annie Lööf kommenterade också i sitt tal den förestående nazistmarschen i Göteborg. Centerledaren var tidigt ute och fördömde den olagliga marschen som NMR genomförde för en dryg vecka sedan, men har också fått mothugg av bland annnat poliser för att ha gått för långt i sin kritik.

”Hänga politiker i lyktstolpar”

Nu efterlyser hon en tydligare lagstiftning.

– Nazisterna vill med våld störta det svenska samhället. De vill hänga upp poliser, politiker och journalister i lyktstolpar. Det står och säger detta i demonstrationer. Då måste man kunna agera.

  • Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!

– Vi kan inte tyst se på när de flyttar fram postitionerna. När de skriker och kränker andra minoritetsgrupper. Vi måste stå upp och stå pall mot dessa råbarkade nazister. Det är grovt kriminella människor som använder demokratiska rättigheter för att vilja hota och hetsa folk.

LÄS OCKSÅ:

Här är de största skandalerna inom SD

Så blir Sverige 2028 – om SD har makten

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Samhälle

/

Annie Lööf

LÄS VIDARE

Hon ska bli hela Sveriges solstråle

ÄMNEN I ARTIKELN

Annie Lööf