Börjar med att betala 130 000

Nästa delbetalning kommer dras direkt från S-ledarens lön

Efter Aftonbladets avslöjande om Håkan Juholts bidragsbluff betalade S-ledaren tillbaka 130 000 kronor till Riksdagsförvaltningen.

Pengarna täcker halva hyresbidraget fram till 2011.

Ytterligare 30 000 kronor dras på nästa lön.

Talade inte om att han delade bostaden med sin sambo.
Talade inte om att han delade bostaden med sin sambo.

Enligt pressekreterare Sofie Rudh gjorde Håkan Juholt under fredagen en överföring till Riksdagsförvaltningen på 130 000 kronor.

Beloppet täcker halva den ersättning som Juholt fått av riksdagen för hyreskostnaderna för lägenheten i Västertorp mellan 2007 och 2011.

De resterande 30 000 kronorna, för 2011 års bidrag, kommer att dras på hans nästa löneutbetalning.

– Riksdagsförvaltningen har bett om att få beloppet i två delar för sin egen bokförings skull, säger Sofie Rudh som varit i kontakt med kanslichefen.

Håkan Juholt flyttade 2007 ihop med sambon Åsa Lindgren i fyrarummaren i Västertorp och har sedan dess sökt, och fått, full ersättning av riksdagen för hyreskostnaderna.

Ersättningen har täckt hela hyran trots att reglerna är klara med att riksdagen bara står för hans del.

Till riksdagsförvaltningen har Juholt anmält lägenheten som "övernattningsbostad", utan att tala om att hans sambo också bor där - permanent.

Aftonbladet har under lördagen förgäves försökt få tag på Håkan Juholt, som via pressekreteraren låter hälsa att han inte har några ytterligare kommentarer om varken bidraget eller återbetalningen.

Publisert: