Sportbladets Marcus Leifby rapporterade direkt från partiledardebatten

Han täckte gårdagens stora match: Sverige-Holland.

Nu fortsätter han med dagens: riksdagens partiledardebatt.

Sportbladets Marcus Leifby liverapporterar från debatten i plenisalen, där Håkan Juholt av många anledningar står i fokus.

Marcus Leifby har gjort sig känd för sina livebevakningar för Sportbladet, från stora sportevenemang. Nu dyker han in i politiken och direktrapporterar från partiledardebatten som inleds i dag klockan 9.
 

I går klarade sig Sverige till EM efter bragdseger mot Holland. Vad händer i dag?

– Ja. Håkan Juholt ska väl klara sig helskinnad från riksdagshuset.
 

Tror du det kommer hända?

– Ja, det tror jag nog. Det känns som det är en ganska viktig match för Håkan, som inte har något vidare förtroende längre. Han måste göra en ganska bra debatt för att vinna tillbaka en och annan röst.
 

Vilket blir debattens mest kritiska moment?

– Det är jättesvårt att säga. Det var så sjukt längesen jag såg partiledardebatt i riksdagen. Det brukar vara ganska tråkigt. Jag hoppas att någon skulle kunna ta upp de senaste dagarnas skriverier, men vad jag förstår kommer ingen att nämna det. Det skulle vara en rätt bra psykning – men förmodligen kommer väljare, läsare och tittare tycka det är småaktigt att pika Juholt på det sättet. Det är lite synd tycker jag, som kommer från sportens värld.
 

Rapportering från gårdagens match och dagens, vad är stora skillnaden?

– De stora skillnaderna är väl att i  dag blir det en verbal fight, medan man i går sprang, hoppade, sköt och hade sig. I dag blir det mer munlädret som kommer tala. Inramningen på själva matchen kommer väl bli lite annorlunda också. I går var det 33 000 skrikande supportrar som tittade på. I dag blir det 349 halvslumrande riksdagsledamöter. Jag hoppas dock att Fredrik Reinfeldt kommer ha en blågul flapp-flappkeps på sig med två klappande händer.

Publisert: