Juholts sju missar

Publicerad:
Uppdaterad:

Det tog Håkan Juholt bara en månad på partiledarposten innan han utsattes för den första riktiga kritikstormen.

Efter det har hans förtroendekris bara blivit djupare för varje dag som gått.

Här är Juholts kris på 30 sekunder.

1. I slutet av april förklarade Håkan Juholt att han inte kunde tänka sig en förlängning av insatsen med Gripen-plan i Libyen. Kort därefter svängde Juholt och gick med på förlängningen.

2. I september avslöjade SVT att S-ledamöter i riksdagen sågat partiledningens förslag till skuggbudget. Bland annat saknades en höjning av a-kassan. Enorm intern kritik riktades mot Juholt.

3. Under hösten anser partikolleger Juholt vara för flat mot Sverigedemokraterna.

4. I oktober avslöjar Aftonbladet att Juholt fått för mycket i hyresbidrag från riksdagen för sin lägenhet i Stockholm. Juholt gjorde en pudel och återbetalade de 160 000 kronorna det handlade om.

5. I oktober avslöjades också att Juholt fått betalt av riksdagen för att åka med sin bil mellan Stockholm och Oskarshamn – samtidigt som han fått ersättning för en hyrbil.

6. Under Folk och försvars konferens i Sälen i januari hävdade Juholt att regeringen Reinfeldt gjort upp om försvarspolitiken med Sverigedemokraterna. Totalt fel, eftersom SD inte ens satt i riksdagen när överenskommelsen slöts.

7. Håkan Juholt organiserar om i S-ledningen i januari och Urban Ahlin utses till ny gruppsekreterare och biträdande partisekreterare. Kvinnoförbundet rasar eftersom Ahlin tidigare anklagats för sexuella trakasserier.

Aftonbladet

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM