Valet 2018

Aftonbladets partiledardebatt når jättepublik

Av: 

Niklas Ornerud

SAMHÄLLE

Grattis, Sverige!

Och Norge och Danmark för den delen.

Tack vare ett unikt samarbete kommer Aftonbladets partiledardebatt att sändas på 32 tidningssajter i Sverige, Norge och Danmark.

Valets viktigaste debatt går av stapeln på måndag klockan 19.00. Direkt från Skandiascenen på Cirkus i Stockholm kommer partiledarna att göra upp i en debatt där de själva får sätta agendan.

Men det är inte bara Aftonbladets läsare och tittare som kommer att kunna ta del av det storslagna evenemanget.

Tack vare ett samarbete med mediekoncernerna Mittmedia och NTM kommer även 29 lokala sajter runt om i Sverige visa debatten. Lägg därtill Svenska Dagbladet, VG i Norge och Ekstrabladet i Danmark.

– Att intresset för Aftonbladets partiledardebatt är så stort bland andra medier är ett stort erkännande av vår politikbevakning. Men det ställer också stora krav på oss att leverera en debatt i världsklass – vilket jag vågar lova att vi kommer göra, säger Martin Ekelund, videochef på Aftonbladet.

”Perfekt komplement”

Även Mittmedia och NTM är nöjda med utfallet av samarbetet.

– Det är roligt att vår trogna lokala publik kan få tillgång till en partiledardebatt genom det här samarbetet. Aftonbladets partiledardebatt är en perfekt komplettering till vår övriga valbevakning, säger Evelina Davidsson, tv-chef Mittmedia.

Hennes motsvarighet på NMT lyfter också fram mervärdet det ger deras läsare och tittare.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda våra läsare denna debatt. Vi ser partiledardebatten som ett viktigt och bra komplement till vår lokala bevakning av valet, säger Oskar Karlsson, tv-chef NTM.

Leds av Aschberg och Bjaring

Unikt för den här debatten är att partierna själva får sätta agendan och lyfta det som de anser vara viktigast för Sverige.

Varje partiledare får hålla ett anförande på 90 sekunder och sedan följer en debattrunda där övriga partiledarna får chans att replikera.

Partiledardebatten, som leds av Maria Bjaring och Robert Aschberg, startar klockan 19.00 och håller på till klockan 21.00.

Upp- och eftersnack

Men det är inte allt NMT:s och Mittmedias publik får ta del av.

18.30 drar programledare Matilda Wennerholm i gång ett uppsnack i foajén på Cirkus. Hon gästas av bland andra retorikexpert Elaine Eksvärd och före detta M-strategen Per Schlingmann.

Efter debatten kommer bland andra Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg, författaren och faktaspecialisten Staffan Landin och Karin Nelsson, analyschef på Inizio, till studion. Tillsammans analyserar de debatten och reder ut vem som egentligen vann.

ANNONS

Slipp myggen i sommar! Hos MEDS hittar du mygg- och fästingmedel till låga priser för hela familjen.

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Nu gör partiledarna upp – följ valets viktigaste debatt här

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2018

Valet 2018

Valet i Sverige

Partiledardebatt

Mittmedia