Anklagad för sexövergrepp – utesluts ur Centerstudenter

En man har uteslutits ur Centerstudenter efter att ha anklagats för sexövergrepp mot en kvinna i centerrörelsen. Tidigare har en annan person uteslutits ur partiets ungdomsförbund.

Mannen, som också har arbetat för Centerpartiet i riksdagen, bekräftar för Aftonbladet att han inte längre är kvar i förbundet.

– Jag vill inte lämna några ytterligare kommentarer, säger han till Aftonbladet.

Under helgen fick styrelsen i Centerstudenter uppgifter om att en man i förbundet anklagas för sexövergrepp mot en partimedlem.

Händelsen ska ha inträffat för några år sedan, utanför partisammanhang, men även den drabbade har varit del av centerrörelsen.

En enig förbundsstyrelse i Centerstudenter beslutade ii helgen om att utesluta mannen.

I ett brev som senare skickades ut till medlemmarna står det bland annat:

”Händelsen inträffade inte i anslutning till ett Centerevenemang men styrelsen bedömer att det som har inträffat var av sådan art att han inte kan fortsätta som medlem i Centerstudenter”.

Simon Palme, ordförande i Centerstudenter, säger så här:

– Vi reagerade med en gång. Vi har agerat utifrån berättelsen, säger Palme som inte vill gå in närmare på vem den uteslutne är eller vad exakt han anklagas för.

När Aftonbladet når mannen som uteslutits bekräftar han att han inte längre är medlem i förbundet, men vill inte lämna några övriga kommentarer. Han vill inte heller kommentera om han kommer att fortsätta arbeta för partiet.

Förra veckan blev en annan man utesluten ur Centerpartiets ungdomsförbund.

Aftonbladet söker Centerpartiet.

Publisert:

LÄS VIDARE